Hopp til innhold

Fant mus på kjøkkenet i barnehage

Mattilsynet har stengt kjøkkenet i en barnehage i Halden etter å ha oppdaget levende mus og muselort blant maten.

Mus

Det ble gjort funn av levende mus, og det ble observert muselort både inne på kjøkkenet og inne i barnehagen. (Illustrasjonsbilde)

Foto: DOUG HANSEN / AFP

Det var under et rutinemessig tilsynsbesøk i barnehagen Berger barnegård i Halden at Mattilsynet i Ytre Østfold tilfeldigvis gjorde funn av mus og muselort.

Det ble gjort funn av levende mus, og det ble observert muselort både inne på kjøkkenet og inne i barnehagen.

Stengt

Dermed har vi stengt to kjøkkener i barnehagen inntil de kan vise til at det er vasket ned og fritt for mus, sier seksjonssjef Jorunn Aasgaard Grini i Mattilsynet til Aftenposten.no.

Grini har ingen formening om hvor mange mus det kan dreie seg om, men mener det er sannsynlig at det er snakk om flere mus. Nå bes barna om å ta med seg matpakker til barnehagen.

Reagerer

Foreldreutvalget ved barnehagen reagerer sterkt.

- Vi er svært misfornøyd med at det er gjort funn av mus inne i barnehagen. Dessuten reagerer vi på at det ikke er gjort noe med dette problemet tidligere, sier representant i Foreldreutvalget, Frode Andersen.

Han forteller at mye tyder på at det har vært mus i barnehagen store deler av høsten, uten at det er blitt meldt fra om dette.

Barnehagen har nå leid inn en profesjonell skadedyrbekjemper for å bli kvitt musene, og hele barnehagen skal desinfiseres tilhelgen.