Hopp til innhold

Anmeldelse av domprost henlagt

Anmeldelsen av tidligere domprost Per-Otto Gullaksen i Fredrikstad er henlagt. Domprosten var anmeldt for et påstått seksuelt forhold til en kvinne.

Per-Otto Gullaksen
Foto: Håvard Sæbø

- Intet straffbart forhold er bevist, sier politijurist Cecilie Schløsser Møller i Oslo politidistrikt til Vårt Lands nettutgave.

Glad for avsluttet etterforskning

I anmeldelsen ble det hevdet at Gullaksen skulle ha misbrukt sin rolle som sjelesørger. Det er første gang en kirkeleder på et så høyt nivå var politianmeldt for et slikt forhold.

Gullaksen er glad for at etterforskningen er avsluttet, og tilfreds med at saken er henlagt som intet straffbart forhold bevist.

Det vakte stor oppmerksomhet da Gullaksen trakk seg som bispekandidat i Hamar i juni i fjor «av personlige grunner». I september søkte han også avskjed som domprost. Begge deler skal ha sammenheng med forholdet han var anmeldt for.

Det er ennå ikke kjent om kvinnens bistandsadvokat vil påklage henleggelsen.

- Må innhente dokumentasjon

21. mars skrev NRK at Gullaksen nektet straffskyld i saken, og at politiet måtte avhøre nye vitner for å få belyst saken bedre .

- Det er også noe dokumentasjon vi også må innhente som kanskje kan belyse om det forelå et sjelesørgerforhold eller ikke. Men ellers er det de to forklaringene fra fornærmede og anmeldte som må vurderes, sa politiadvokat Cecilie Schløsser Møller ved Oslo politidistrikt den gang.

Det var Oslo politidistrikt som etterforsket saken siden fornærmede bor i Oslo og det påståtte seksuelle forholdet også skal ha skjedd i hovedstaden.

 

(NRK/NTB)