Hopp til innhold

Naken med dynamitt rundt bena

Mannen ble tvunget til å kle seg naken, bundet fast til et tre og truet med dynamitt og skytevåpen.

De tiltalte er dømt for å ha sprengt dynamitt i nærheten av fornærmede.
Foto: Tálos, Peter / SCANPIX

Nå er tre menn dømt til lange fengselsstraffer for mishandlingen som var motivert av narkotikagjeld.

Mishandlingen de tre er dømt for skjedde i februar 2005 på flere forskjellige steder i Østfold. Offeret ble plukket opp i bil, og første stopp var Rygge hvor han ble beordret til å kle av seg.

Deretter ble han bundet fast til en trestamme. De tre tiltalte tok fra ham en gullring og 500 kroner i kontanter. Deretter er de dømt for å ha stukket en flaske salmiakk opp i ansiktet han slik at han svimte av og for å ha slått ham  flere ganger i ansiktet.

- Jeg skal sprenge deg

De tre skal ha truet mannen på det groveste.  Blant annet skal en av de tre ha sagt

- Du skal dø i dag, og i dag skal jeg sprenge deg.

Så ble det lagt en ladning dynamitt ved bena hans. På et tidspunkt stakk en av dem en kniv i bakken og truet med å kutte offeret i biter for å deretter avfyre sprengladningen som lå i nærheten av fornærmede.

Etter hendelsen i nærheten av  Larkollen Camping kjørte de til et område i Råde i nærheten av Vansjø, hvor mannen ble tvunget til å ligge på bakken nær vannet nærmest uten klær.

Sto bundet i en og en halv time

Der holdt de ham liggende i ca 20 minutter.  Så gikk turen til en nedlagt hoppbakke hvor fornærmede ble tvunget til å gå opp unnarennet mens en av de tiltalte avfyrte skudd i hans retning.

Mannen sto bundet til trestammen i totalt halvannen time. De tre erklærte seg delvis skyldige. En 27-åring fra Gjøvik blir ansett av Moss tingrett som hovedmannen og den som sto bak de fleste verbale truslene, og får derfor lengst straff..

Han ble dømt til 2 års fengsel. En 24 år gammel Fredrikstadmann ble dømt til 1 års fengsel og inndraging av en rekke skytevåpen. En 21 år gammel mann fra Iran bosatt i Fredikstad  fikk 1 år og 6 måneders fengsel.

Bakgrunnen for mishandlingen og truslene var en narkotikagjeld på 83.000 kroner.

Flere nyheter fra NRK Østfold