Hopp til innhold

Debatten fra Litteraturhuset i kveld

Schengenavtalen er temaet når Erik Wold inviterer til Debatten fra Litteraturhuset i Fredrikstad i kveld.

Erik Wold

Erik Wold tar med seg Debatten til Litteraturhuset i Fredrikstad i kveld.

Foto: Ole Kaland / NRK

Debatten tar i kveld utgangspunkt i vedtaket Senterpartiet gjorde på landsmøtet forrige helg – nemlig kravet om å melde Norge ut av Schengen-avtalen.

Et tema som allerede har skapt betydelig diskusjon her i landet.

– Det er for så vidt en kjensgjerning at det er økende kriminalitet, og at den begås av folk som kommer utenlands fra. Det er det nærmest enighet om overalt. Men så er spørsmålet om det å melde seg ut av Schengen er den riktige måten å bekjempe det problemet på, sier debattleder Erik Wold.

Les også:

Flere lokale debattanter

Vanligvis sendes Debatten fra Litteraturhuset i Oslo. Men fra tid til annen blir programmet flyttet til andre steder i landet. Da mener Wold at det er viktig å ha med folk fra lokalmiljøet.

– Når vi reiser ut med sendingen våre ønsker vi både å diskutere et tema som har en relevans for stedet vi sender fra, og å ha med noen lokale aktører, sier han.

I kveldens debatt blir det derfor flere lokale gjester. Senterpartiet vil være representert med Sandra Borch og Per Inge Bjerknes. Svein Roald Hansen (Ap), Ingjerd Schou (H) og Per Sandberg (Frp) skal argumentere mot utmelding.

I tillegg kommer det muligens en lokal representant for politiet.

– Det blir kanskje litt ubalanse med litt mange Senterpartiet-folk, men nå er det en gang Senterpartiet som har kommet med forslaget, så får vi heller balansere ut på motstandersiden.

Les også:

Ekstra plasser

Det er også mulig for publikum å følge Debatten fra Egalia-salen på Litteraturhuset i kveld. Billettene er gratis og ble lagt ut i Libris Litteraturhuset.

Klokken 09.00 var samtlige billetter til arrangementet revet vekk.

– Alt er borte. Fredrikstad-folk er på hugget, får NRK .no opplyst av Libris.

NRK vil imidlertid sette inn 65 ekstra stoler bak tribunene. Det er altså mulig å ta en sjanse og møte opp. De som håper på en plass, uten å ha billett på forhånd, må møte i Litteraturhuset klokken 20.15.

Publikum som har billetter til Debatten må møte klokken 20.45. Programmet sendes på NRK1 klokken 21.30 i kveld.