Hopp til innhold

Glemmen kan bli gigantskole

Fylkets største videregående skole, Glemmen i Fredrikstad, kan bli enda større.

Glemmen vgs

Den er allerede fylkets største, men kan også bli enda større.

Foto: Brage Brenna Lund

Fagfolk utreder nå en ny videregående skole i Fredrikstad og NRK har grunn til å tro at å bygge ut Glemmen er det heteste alternativet, blant annet på grunn av nærhet til buss og tog.

Gigantskole

Leder av opplæringskomiteen i fylket, Inger Christin Torp, bekrefter at utbygging av Glemmen er et alternativ.

– Jeg vet at det er et alternativ, men vi skal være klar over at det blir en stor skole, sier hun til NRK.

Torp vil ikke si om Glemmen er den heteste kandidaten eller ikke, men bekrefter at den er et alternativ. Første mars skal fagfolk si hvor de mener en ny videregående skole i Fredrikstad bør ligge og da kan Glemmen seile til topps, etter den NRK kjenner til.

Nå skal opplæringskomiteen i fylket på studietur til Vestfold og Telemark for å se hvordan store skoler fungerer.

–Jeg vil se hvordan en stor skole fungerer og hvilke løsninger store skoler har. For oss er det viktig å skape et godt skoletilbud og da er det viktig å se hvor stor en skole kan være før vi skal se på løsninger for skolestrukturen i Fredrikstad og Nedre Glomma, forteller hun.

Viktig med nærhet til kollektive tilbud

Grunnen til at Glemmen kan bli heteste kandidat, er fordi den lar seg utvide.

Etter den NRK erfarer, ligger det til rette for å rive bygningsmasse som har gått ut på dato, omdisponere eksisterende bygg, som gymsalen som er erstattet av flerbrukshall, og det skal være mulig å bygge på flere etasjer.

I dag er det 1300 elever ved skolen og 300 ansatte og et viktig argument er at skolen ligger nær tog og buss. Den nye skolen skal være lett tilgjengelig for elever fra hele fylket og da er et godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet viktig. Glemmen har nærhet til dagens togstasjon og den planlagte togstasjonen på Grønli. Det samme gjelder for buss, som i dag går fra Torvbyen. Bussholdeplassen skal etter planen legges sammen med ny togstasjon.

Torp sier at en slik nærhet er en viktig del av utredningen.

– Det er viktig å ligge nært både buss og tog. Da vil vi få mindre behov for å kjøre. Men dette må ses i en helhet når vi får rapporten for skoletrukturen.

Politikerne får presentert rapporten, som utarbeides av Multiconsult, 1. mars. Først til sommeren skal politikerne ta stilling til hvilket alternativ de går for.