Hopp til innhold

– Har ikke råd til å fikse tennene i Norge

Noen reiser utenlands for å komme til tannlegen.

Tannlege i arbeid

(arkivfoto)

Foto: Åserud, Lise, Lise Åserud / SCANPIX

For tredje gang i år pakker Brit Nilsen fra Horten kofferten for å reise utenlands. Hun sier at hun som student og deltidsansatt ikke har råd til å få fikset tennene sine her hjemme. Løsningen fant hun i Ungarn, og hun sier selv at hun sparer mer enn 100 000 kroner på det.

– Jeg føler meg veldig godt ivaretatt der nede, og tannbehandlingen der redder tennene mine.

– Et nytt menneske

Brit Nilsen

Brit Nilsen føler seg som et nytt menneske etter at hun har fått fikset tennene i Ungarn.

Foto: NRK

Nilsen sier at de dårlige tennene ga henne dårlig selvtillit.

– Det sier seg selv det. Så fort man smiler rygger folk tilbake når de ser en tannløs munn. Det å få fikset tennene har mye å si for utseendet og for hvordan andre oppfatter deg. Etter tannbehandlingen i Ungarn følte jeg meg som et nytt menneske rett og slett.

Ifølge Nilsen koster det 25 000 kroner å få satt inn ei tann her i landet, mens det koster 5500 kroner hos tannlegen i Ungarn.

– Det sier seg selv at det er mye bedre for meg å dra dit.

Les også:

Advarer ikke

Cesilie Hegna

Det kan være lurt å tenke gjennom saken før man bestiller tannlegetime i utlandet, sier Cesilie Hegna i Vestfold tannlegeforening.

Foto: NRK

Cesilie Hegna i Vestfold tannlegeforening sier til NRK.no at foreningen verken fraråder eller anbefaler folk å oppsøke tannlege i utlandet. Hegna mener likevel det er grunn til å tenke seg godt om.

– Det er noen faktorer som det kan være greit å tenke over på forhånd. Det kan være en annen behandlingsfilosofi der, de kan ha andre implanatsystemer og det kan være behov for oppfølging og etterbehandlinger.