Hopp til innhold

Kan ha kidnappet sin egen sønn

Moren og mormoren til den bortførte 13-åringen er nå varetektsfengslet. Gutten er fortsatt savnet.

Andre Henninen
Foto: Picasa 2.6

Moren og mormoren til 13 år gamle André Henninen fra Hof i Vestfold er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for bortføring av gutten.

Påkjærer fengsling

 Morens advokat, Bjørn Haugen, har klaget tingrettens avgjørelse inn for lagmannsretten, og mener han har to grunner til det.

- For det første er det formelt uriktig grunnlg for denne fengslingen, og for det andre er det heller ikke et faktisk riktig grunnlag for den.

Bestemorens advokat har ennå ikke tatt stilling til om også han skal klage på fengslingsavgjørelsen.

Medhjelpere

Den 13 år gamle gutten har vært borte siden 19. mars da han ble meldt fra savnet fra en barnevernsinstitusjon i Horten. Politiet skal ha mottatt flere tips fra personer som tror de har observert gutten, men har ennå ikke funnet ham. Politiadvokat Lise Øhrling sier politiet tror 13-åringen holdes skjult.

- Vi tror det må være andre medhjelpere i saken. Foreløpig vet vi ikke hvor gutten befinner seg, men dette er noe vi følger opp med høy intensitet i dagene framover.

Politiet ba onsdag om fire ukers varetektsfengsling med brev og besøksforbud i to uker. 

Politiet mener moren og mormoren til André har bortført gutten, og ba tingretten varetektsfengsle de to i fire uker, to av dem med brev og besøksforbud.

De to siktede hevder de er uskyldige. Forsvarer Bjørn Haugen mener dessuten at politiet ikke har grunnlag for å be om varetektsfengsling i det hele tatt.

- Politiet har ikke hjemmel for å sikte de to eller be om varetektsfengsling. Grunnen er at politiet ikke har mottatt noen anmeldelse, som er et krav for at politiet skal kunne ta ut en slik siktelse.

Politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling forteller at politiet mistenker familiemedlemmene for å holde 13-åringen skjult.

HØR: Politiet vet ikke hvor 13-åringen er

Politiet utelukker ikke flere siktelser og pågripelser i saken. 

Gir honnør til politiet

Faren til André Henninen, Espen S. Alm gir politiet og Kripos honnør for at de har satt inn store ressurser for å finne sønnen. Etter at faren opprettet en egen internettside, der han ber om tips om den bortførte 13-åringen, har han fått mange henvendelser. Flere av tipsene går på at gutten kan befinne seg i utlandet.

Har du sett André Henninen?

- Jeg er glad for at denne saken blir tatt alvorlig, og jeg håper på en snarlig og lykkelig løsning, sier Espen S. Alm.

 

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark