Hopp til innhold

– Både moro og skremmende

– Jeg var i sjokk. Jeg trodde ikke det jeg så, sier Lill Kristin Kili etter en gåtur i Vinje.

Lill Kristin Kili.

Lill Kristin Kili bor i Haukeli. Torsdag kveld denne uken gikk hun på tur ved Langeidvatn i Vinje hvor hun mener hun fikk øye på en ulv.

Foto: Privat

Da hun i 21-tiden torsdag denne uken gikk langs Langeidvatn i Vinje, så Lill Kristin Kili det hun er helt sikker på var en ulv.

– Det er både moro og skremmende, sier hun med et smil om munnen.

Kili syns det er vanskelig å si hvor nærme ulven var fordi alt skjedde så fort, men hun er helt sikker på at det var en ulv hun så.

– Det skjedde så fort. Han bare spratt ut på veien, så var han på isen, forteller hun. – Jeg var i sjokk og trodde ikke det jeg så, fortsetter hun.

Les også:

– Gjort funn av spor etter to dyr

Espen Marker

Espen Marker i Statens Naturoppsyn opplyser at det ut ifra sporene ikke er mulig å si om det er ulv i Vinje. – Det kan like gjerne være hunder, sier han.

Foto: Øystein Økter / NRK

Rovviltkonsulent Espen Marker i Statens Naturoppsyn sier det torsdag ble gjort funn av spor etter to dyr i området, men at de ikke kan bekrefte at det snakk om ulv.

– Vi har ikke fått bekreftet at det er ulv i området ut ifra sporingen ennå. Det har vært sporet noe der, men vi kan ikke være sikre på at det dreier seg om ulv før vi får sporet mer, sier han til NRK.no.

Han kan fortelle at ytterligere en person har meldt inn observasjon av ulv i Vinje den siste tiden. Nå vil de avvente å se om de får inn flere meldinger.

– Sporingsforholdene er ikke bra nå, så det er vanskelig for oss å være sikre på noe i forhold til hva det dreier seg om, sier Marker.

Men Kili er derimot helt sikker på hva slags dyr hun så.

– Jeg skjønte ikke at det var en ulv før den var på isen. Jeg var ikke veldig nærme, men jeg så det var en ulv, sier hun.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.