Hopp til innhold

Truet dørselgere med våpen

Væpnet politi har pågrepet en kvinne i 50-årene etter at hun truet selgere som kom på døra torsdag kveld. – Det var en veldig ekkel situasjon, sier selgerne til NRK.no.

Væpnet aksjon i Vikersund

Væpnet politi tar beslag i hagla som ble brukt da dørselgere ble truet ved et hus i Vikersund torsdag kveld.

Foto: Vegard M. Aas/Presse 30

Hendelsen fant sted ved et bolighus i Vikersund. Det var dørselgerne selv som ringte og varslet politiet.

– En beboer truet selgerne med våpen. De kom seg unna, og ringte oss, sier operasjonsleder Tom Richard Jansen i Nordre Buskerud politidistrikt til NRK.no.

Flere væpnede patruljer rykket ut da meldingen kom ved 20.30-tiden.

Like før klokken 22 melder politiet på Twitter at de har pågrepet en kvinne som bor i huset. Kvinnen er siktet for trusler med våpen.

Væpnet aksjon i Vikersund

Mannen i huset ble også tatt med for en prat i politibilen.

Foto: Vegard M. Aas/Presse 30

Ubehagelig

Selgerne sier selv til NRK.no at det var en veldig ubehagelig opplevelse. De to, som ikke vil stå frem med navn, jobber til daglig med å kjøre rundt og selge fisk og skalldyr.

De holder til i Oslo, men er egentlig fra Sverige. Fem dager i uka kjører de rundt til private adresser og selger varene sine.

Væpnet aksjon i Vikersund

En sivilbil og en patruljebil med væpnet politi tar hånd om minst en person etter at selgere ble truet med våpen på en adresse i Vikersund torsdag kveld.

Foto: Vegard M. Aas/Presse 30

– Vi pleier å bli tatt godt imot, og har aldri opplevd lignende. Det var en utrolig ekkel situasjon, sier den ene mannen.

– Ladet en hagle og pekte mot oss

Selgerne, som er 21 og 30 år, banket på som vanlig torsdag kveld.

– Kvinnen i huset åpnet, og sa at hun ikke var interessert. Mannen kom også til døra, mens kvinnen gikk opp i andre etasje. Før vi visste ordet av det åpnet hun vinduet i andre etasje og pekte på oss med en hagle. Hun ladet den, og da løp vi inn i bilen.

De to kjørte deretter av gårde, og ringte politiet med en gang.

Når NRK.no snakker med de to klokken 21.30, står de et par hundre meter fra huset. Flere politipatruljer og en ambulanse er også på plass.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.