Hopp til innhold

Drapssiktet sønn må opereres

Mannen i 30-årene som er siktet for forsettlig drap på sin mor på Fauske i Nordland, ble fredag morgen i all hast sendt til Tromsø for operasjon.

Politiet setter opp utstyr foran huset

SIKRER BEVIS: Politiet satte torsdag kveld opp utstyr for å dekke inngangen til huset.

Foto: Ronald Jacobsen

Mannen hadde selv flere kuttskader da han ble pågrepet torsdag ettermiddag etter at hans 61 år gamle mor Gerd Hansen ble funnet knivstukket og drept utenfor sitt eget hjem. Han ble innlagt på Nordlandssykehuset.

Tvil om han var tilregnelig

– Politiet har fått siktede prejudisielt vurdert av en psykiater.
Han har konkludert med at det er tvil om han er tilregnelig. Det er en foreløpig konklusjon. Vi vil nå få gjort en full såkalt judisiell vurdering av siktede, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug til NRK.no.

Var på besøk hos moren

Salten politidistrikt fikk torsdag kl. 16.03 melding fra AMK om at en kvinne var knivstukket på Fauske. Politiet rykket ut med store mannskaper og var på stedet kl. 16.15. Kvinnen ble erklært død kl. 16.45 av legen på stedet.

På åstedet befant det seg flere personer, deriblant kvinnens sønn i 30-årene som er pågrepet av politiet, mistenkt for å stå bak ugjerningen. Ifølge politiet var den siktede mannen på besøk hjemme hos kvinnen, og det var også andre personer til stede.

Knivskader

Fredag formiddag ble sønnen i all hast sendt til Tromsø universitetssykehus for operasjon.

– Han er såpass skadd at han må opereres. Det er snakk om knivskader som vi tror han har påført seg selv i armen. De er betydelige, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug i Salten politidistrikt til NRK.no.

Politiet følger han til UNN i Tromsø.

Han er begjært varetektsfenglet i fire uker, og har gjennom sin advokat samtykket.

Ikke avhørt

Boligen til den avdøde

BOLIGEN TIL DEN AVDØDE: Kvinnen ble funnet død utenfor boligen til en av naboene.

Foto: Ronald Jacobsen

Operasjonen betyr at politiet ikke får avhørt mannen fredag, slik som opprinnelig planlagt.

– Når mannens medisinske tilstand er bedre, vil han bli tilbakeført til Bodø for avhør, sier Lakselvhaug.

Salten politidistrikt fikk melding om knivstikkingen like etter klokken 16 torsdag ettermiddag. Politiet var på stedet klokken 16.15, og kvinnen ble erklært død en halvtime senere.

Ukjent motiv

Ifølge politiet befant det seg flere personer på åstedet, deriblant kvinnens sønn. Han var på besøk hos moren sin da ugjerningen skjedde, og ble pågrepet og siktet av politiet.

Det er ikke kjent hva som var motivet for drapet ettersom 30-åringen ikke har vært i stand til å bli avhørt.

Obduseres i dag

Den avdøde kvinnen blir obdusert ved Nordlandsykehuset i Bodø fredag.

– Da vil vi få vite om hun ble drept med et eller flere knivstikk, som vi antar er dødsårsaken, sier Lakselvhaug til NRK.no.