Hopp til innhold

Brann utsatte treningen etter kritikk

Betydelig del av spillergruppen er misfornøyd med Brann-treneren, hevder BT. Fredag var det hektisk møtevirksomhet på Brann Stadion etter avisoppslaget.

Betydelig del av spillergruppen er misfornøyd med Brann-treneren, hevder BT. Fredag var det hektisk møtevirksomhet på Brann Stadion etter avisoppslaget.

SE VIDEO: Brann-spillerne skal være delt i synet på trener Rune Skarsfjord.

Avisen hevder at en rekke spillere i klubben reagerer på nordlendingens lederstil, personbehandling og hans kommunikasjon med spillerne.

Bergens Tidende skriver også at en rekke spillere reagerte med vantro på nyheten om at Brann i går ansatte Truls Jenssen og Tomi Markovski i støtteapparatet, før klubben har evaluert inneværende sesong.

– Skuffet over at det kommer i media

Kritikken i dagens BT førte til at et planlagt evalueringsmøte i neste uke ble fremskyndet og tatt før dagens Brann-trening.

Dette førte til at treningen ble utsatt i to timer.

– Denne evalueringen skulle vi egentlig ha i neste uke, men det ble så mye støy med det BT-oppslaget at vi ville få det ut av kroppen og systemet, slik at vi kan fokusere på helgens kamp mot Viking. Men jeg er litt skuffet over at dette kommer gjennom media, sier Rune Skarsfjord til NRK.no.

Brann-treneren hevder situasjonen ikke er dramatisk og mener han har den nødvendige tilliten for å kunne fortsette som Brann-trener.

Hevder gruppen er delt i to

– Det er ikke så vanlig at man har tillit i hele spillergruppen. Dette er en utsatt jobb som krever mange avgjørelser og setter mange krav, sier Skarsfjord.

Christian Kalvenes

AVDRAMATISERER: Christian Kalvenes i Branns spillerutvalg mener misnøyen ikke er spesielt stor.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Ifølge BT skal spillergruppen nærmest være delt i to, hvor den andre gruppen står last og brast med Brann-treneren.

I dagens evaluering ble spillerstallen delt opp i små grupper, som svarte skriftlig på spørsmål om alt fra treningsleirene før sesongen til trenerteamet.

– Alle fikk sagt hva de følte og mente. Det er viktig å få alt på bordet. Det er viktig å la seg evaluere. Det har jeg gjort til de grader, fordi jeg ønsker å bli bedre. Vi får håpe det kommer noe konstruktivt ut av det, sier Skarsfjord.

Kalvenes: – Har fått renset luften

Christian Kalvenes i Branns spillerutvalg var også opptatt av å dysse ned dagens BT-artikkel.

– Når en slik sak kommer på trykk, er det viktig at både klubben og vi som spillergruppe tar grep. Det har vi gjort nå. Vi har fått ting på bordet og renset luften, sier den tidligere englandsproffen til NRK.no.

Han mener graden av misnøye ikke er oppsiktsvekkende stor.

– I alle spillergrupper fins det uenigheter. Det gjør det her også. Men jeg oppfatter ikke den som større eller mindre enn i andre klubber jeg har vært i, sier Kalvenes.