Hopp til innhold

- Har ført oss bak lyset

Stabæk bare rister på hodet over Erik Huseklepp og hans nye kontrakt med Brann. – Vi er ført fullstendig bak lyset, sier Lars Bohinen.

Erik Huseklepp tett

BLIR I BRANN: Erik Huseklepp ville forlate Brann i sommer. Nå har han skrevet ny treårskontrakt med klubben.

Foto: NRK

Sportsdirektøren i Stabæk Fotball fikk nyheten om Huseklepps treårskontrakt med Brann via NRKHordaland.no tirsdag ettermiddag, og reagerte umiddelbart med stor skuffelse.

– Det er bare å gratulere Brann, de har sikret seg en fantastisk spiller. Samtidig er vi ført fullstendig bak lyset av Huseklepp og hans rådgiver. De hadde forsikret oss om at ingenting skulle skje uten at vi ble involvert, sier Bohinen til NRKHordaland.no.

Lars Bohinen

SKUFFET: Lars Bohinen mener Erik Huseklepp og hans rådgiver har ført Stabæk bak lyset.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Lokket med penger

Klubben gjorde en muntlig avtale med Branns lynving allerede i sommer, og Stabæk prøvde å løse Huseklepp fra kontrakten med Brann, uten å lykkes. Årsaken til ønsket om klubbskifte var at unggutten var frustrert over lite spilletid under Mons Ivar Mjelde.

– Da fikk vi beskjed om at Brann overhodet ikke var aktuell som arbeidsgiver, sier Bohinen.

I høst har flere klubber kastet seg inn i kampen om den kjappe bergenseren. Både Brugge og Manchester City har vært nevnt fra utlandet, og Vålerengas Martin Andresen skal også hatt lyst å sette sine klør i lysluggen. Men Brann ga aldri opp, og lokket med store summer for å få Huseklepp til å bli.

- Steinaldernivå

– Sist vi pratet med Huseklepps rådgiver, fikk vi beskjed om at tilbudet vårt lå på et steinaldernivå økonomisk i forhold til det de hadde fått av Brann. Da svarte vi at vi skulle se på det, og ble forsikret om at vi skulle forbli involvert i prosessen, sier Bohinen.

Det skjedde ikke. Det neste konkrete Bohinen hørte i saken, var nyheten om dagens pressekonferanse, som han fikk på telefon fra NRKHordaland.no.

Sportsdirektøren legger ikke skjul på at han er svært irritert og oppgitt.

Turte ikke regne med Erik

Samtidig understreker han at Stabæk ikke på noe tidspunkt har turt å ta det for gitt at Huseklepp ville bli Stabæk-spiller, til tross for den tidligere så gode dialogen.

– Vi har brukt mye tid og svært store ressurser på å få dette til, og har opptrådt profesjonelt og seriøst hele veien. Da er det trist at den andre parten ikke kan opptre seriøst. Men jeg sitter igjen med et inntrykk av at den andre parten her hele tiden har visst ting de ikke ville fortelle, og at vi bare ble holdt varm som et alternativ hvis forhandlingene med Brann ikke førte frem, sier Bohinen.