Hopp til innhold

Kjøpesentre sender ansatte i fakkeltog

Kjøpesentre i hele Norge stenger tidlig slik at ansatte kan delta på minnemarkeringer.

Steen & Strøm Magasin i Oslo

STENGER: Steen & Strøm-kjedens 17 kjøpesentre stenger tidlig i dag. Også andre kjøpesentre gir sine ansatte muligheten til å gå på minnemarkeringer i kveld.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Hele kjøpesenter-kjeden Steen & Strøm stenger sine dører tidlig i ettermiddag. Kjedens 17 kjøpesentre har fått beskjed om å stenge klokken 17.00, og oppfordrer sine ansatte om å delta på minnemarkeringer etter terrorangrepet fredag.

I Bergen vurderer samtidig flere kjøpesentre å stenge av samme grunn, slik at ansatte kan rekke de mange fakkeltogene som går i Bergen og omegnskommunene. Andre sentre lar butikkene bestemme selv, mens også store matbutikker holder stengt.

– Vi har sagt at butikkene kan stenge dersom de selv ønsker det, slik at de ansatte kan rekke markeringer. Det er jo litt individuelt hva butikkene vil, noen ønsker jo å holde det gående som før, sier markedssjef på kjøpesenteret Xhibition, Mariell Sæternes.

Også på Lagunen storsenter vurderer man å stenge, mens butikkeiere på Galleriet i Bergen også kan velge selv. Andre kjøpesentre i bergensregionen NRK har snakket med vurderer, eller vil vurdere, å gjøre det samme.

I Knarvik stenger for eksempel også Ica-butikken klokken 17.00, og begrunner det med at de skal delta i fakkeltog.