Hopp til innhold

Nå har han solgt ut Peer Gynt-salen

1500 billetter er revet bort. - Koselig, koselig, sier Bjørnen selv. Frank Nes i Bergen Live er slett ikke overrasket over suksessen.

Video nsps_upload_2010_2_4_19_57_55_1217.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det begynte i det små på NRK Urørt . Så ble det stadig flere konserter med stadig mer folk. Nå har Bjørn Hellfuck snart solgt til gull med singelen «Krabbeklo» og slipper plate på det mektige plateselskapet Universal. Ikke dårlig for en mann som påstår at han skriver alle sangene sine i fylla, låter som nesten utelukkende handler om sex, fyll og kroppsfunksjoner, og inntil nylig stort sett opptrådte på det bruneste brune av utesteder.

- Har steget opp fra ingenting

Lørdag 13. februar spiller Bjørn Hellfuck og bandet hans i Peer Gynt-salen i Grieghallen i Bergen. Mandag denne uken røk de aller siste billettene, noe som i alle fall salgsmessig setter Bjørnen fra Bergen i samme divisjon som Kaizers Orchestra, Kings Of Convenience og John Olav Nilsen & Gjengen.

Bjørn Hellfuck logo

- Jeg er slett ikke overrasket. Vi har sett Bjørn Hellfuck stige opp fra ingenting, og har snakket om å gjøre noe med ham siden i sommer. Når en ny artist selger ut Garage tre-fire ganger i løpet av kort tid, er det vår oppgave å være med på å skubbe dem videre, sier Frank Nes i Bergen Live til nrkhordaland.no.

Hovedpersonen selv gleder seg over utsolgt hus og ser frem til sin største konsert noensinne.

- Utsolgt? Der er helt topp, dét. (Synger:) Koselig, koselig... Men det er ikke noe jeg går rundt og tenker voldsomt mye på, sier Hellfuck til nrkhordaland.no.

- Appellerer til urinstinktet

- Du er jo i utgangspunktet vant til litt mindre og brunere konsertlokaler. Hvordan blir det å opptre for 1500 i Peer Gynt-salen?

- Jeg har ikke vært inne der selv engang. Det meste vi har spilt for er vel 450 på Voss. Så det skulle jo bare være å gange med tre, sier Bjørnen.

NETT-TV: Se Lydverket hjemme hos Hellfuck

Hellfucks tekster er ikke for sarte sjeler, noe som blir tydelig bare av å titte på låttitler som «Å, for en do», «Bjørn Bifil» og «30 % Bøge». Artisten selv tror også at fokuset på sex og kroppslige tabuer er en viktig forklaring på suksessen.

- Alle vil jo snabbe eller bli snabbet. Det appellerer til urinstinktet. Vi har alle en liten gris inni oss, sier Hellfuck.

- Hvor henter du inspirasjonen fra? Er det selvopplevd?

- Ikke alt, men noe. Jeg har havnet på en del lugubre nachspiel i løpet av årene. Der har jeg møtt koselige kvinner, skitne kvinner, bøger og diverse. Så det er mye å ta av, hell yeah!

Mener Hellfuck holder musikalsk

Bjørn Hellfuck

SKJULER FJESET: - Mange vet hvem han er, men ingen vil si det, sier Frank Nes i Bergen Live.

Foto: Promobilde

Frank Nes i Bergen Live mener en annen forklaring på suksessen er at både frontfiguren og bandet hans faktisk holder mål rent musikalsk.

- Jeg har stor sans for ham selv. Musikalsk er det faktisk ganske bra, ingen kan beskylde dem for ikke å kunne spille. Hadde Hellfuck sunget på engelsk, ville nok de færreste ha reagert på tekstene hans.

Han mener det er helt feil å avfeie Hellfuck og mener kritikere og andre som slakter Bjørnen bommer fullstendig.

- Noen mener dette er noe møl. Det spiller ingen rolle, for det fungerer og er stor interesse rundt ham. Jeg tror folk har godt av litt humor. Det er harmløse greier. Hvis noen klarer å hisse seg opp, så for all del. Det er i alle fall ikke billetter igjen til konserten neste lørdag, så slipper de i alle fall det...

Mannen bak masken

Man skal kanskje heller ikke undervurdere betydningen av masken som skjuler Bjørnens ansikt. Også de andre bandmedlemmene skjule ansiktene sine. Da nrkhordaland.no intervjuet Hellfuck i fjor høst , fortalte han at masken var der for å sørge for at de ikke ble gjenkjent når de opptrådte med andre band.

- Nå er ikke det så aktuelt lenger, for vi har ikke tid til så veldig mye mer enn dette. Det handler vel mest om å få være anonym. Jeg greier meg jævlig fint uten all den der oppmerksomheten privat, sier Hellfuck.

- Det er ikke så fett når en eller annen full gnager kommer bort og forteller meg hva jeg skal synge om i min neste låt. Som regel er det milevis unna min humor...

Ifølge Frank Nes i Bergen Live blir det ikke noen ekstrakonsert i Peer Gynt-salen. Men han utelukker ikke at selskapet vil arrangere flere konserter med Hellfuck.

- Vi har snakket litt sammen og har en liten plan. Men det blir ikke på denne siden av sommeren i alle fall, sier Nes.