Slik var kampen

Vi fulgte Brann - Stabæk direkte.

Brann - Stabæk

Kampen startet med et offensivt Brann-lag som anført av Erik Huseklepp flere ganger laget vanskeligheter for Stabæk-forsvaret. I motsatt ende hadde gjestene også sine muligheter uten at det ble mål utav sjansene.

Lønn for strevet

I det 20. minutt fikk satte dommer Espen Berntsen sinnene i kok i Bergen. Midtstopper Kristjan Örn Sigurdsson fikk direkte rødt kort etter en susende takling på Alanzinho. Sigurdsson tok rennefart og meide ned driblefanten, og Berntsen stusset ikke da han dro opp det røde kortet. En helt grei avgjørelse, men tungt å svelge for hjemmepublikum, som lot sin vrede gå ut over både dommer Berntsen og Alanzinho resten av kampen.

I det 28. minutt greide Stabæk å utnytte det tallmessige overtaket. Et innlegg inn i feltet ble stusset videre av Veigar Pall Gunnarsson til en forfjamset Erlend Hanstveit, som nikket ballen i eget mål! Bildene viste at Daniel Nannskog var i offside da innlegget ble slått, men linjemannen vinket ikke og Stabæk var i føringen.

Etter 39 minutter fikk Brann og Erik Huseklepp lønn for strevet. En forferdelig tversoverpasning fra Pontus Farnerud ble plukket opp av Huseklepp som gikk hele veien gjennom Stabæk-forsvaret og satte ballen kontrollert forbi Jon Knudsen. Endelig, for Huseklepp, som har slitt med å omsette sjansene etter at han overtok spissrollen da Thorstein Helstad ble solgt i sommer.

Erik Huseklepp

Etter målet tok Stabæk mer over og hadde flere muligheter til å øke ledelsen, men lagene gikk til pause med 1-1.

Annulerte Brann-mål

En fartsfylt førsteomgang ble avløst av en like intens start på den andre. Hele Brann Stadion trodde hjemmelaget hadde tatt ledelsen da Eirik Bakke stanget ballen i nettet etter et frispark, men mannen på linjen vinket helt korrekt av for offside.

Bærums-laget fortsatte å presse på for å få målet som i praksis ville gjøre dem til serievinnere, uten å lykkes. Samtidig var Brann hele tiden farlige på kontringene. Hjemmelagets spillere ble etter hvert dyktig slitneæ, men det kunne virke som Stabæk var rimelig fornøyde med uavgjort, og kampen ebbet så ut til å ebbe ut med 1-1.

Men ett og et halvt minutt på overtid dukket innbytter Pálmi Rafn Pálmason og headet inn 2-1 til Stabæk.