Hopp til innhold

Karin Park er tilbake

Den svensk-bergenske artisten gir ut den etterlengtede CD-en «Change Your Mind» denne uken.

Se portrettet vårt av Karin Park

Karin Park med band og video i Logen

- Litt skummelt å gi den ut

Karin Park fikk Alarmprisen for årets nykommer etter debut-CD'en «Superworldunknown» som kom i 2003.

Nå er den svensk-bergenske artisten CD-ktuell med «Change Your Mind». Hun er litt nervør foran mottakelsen.

- Det er spennende, men også veldig skummelt. Folk spør «Hva har du gjort på i to år?», og da svarer jeg: «Ja, det er denne CD'en jeg har holdt på med». Så jeg håper jeg har drevet på med noe fornuftig, sier Park.

Fikk språkhjelp med tekstene

Denne gang har hun fått hjelp av en språkekspert med tekstene.

- Alle spør om dette, det synes jeg er gøy. Jeg hadde lyst til at en språkforsker skulle gå gjennom mine tekster. Det er for å forhindre at engelske setninger jeg har skrevet viser seg å bety noe annet enn det jeg hadde tenkt, sier Karin.

- Det er viktig for meg å kommunisere gjennom tekstene og musikken, og da må det være riktig, det jeg sier. Jeg vil ikke misforstått, sier Karin Park.

Karin Park i aksjon
Foto: John Gunnar Skien / NRK

Dialekten førte henne hit

27-åringen flyttet fra Sverige til Bergen for åtte år siden av noe spesielle årsaker. Hun hadde nemlig en kassett med Trygve Svensson-dikt på bergensk.

- Det var en så fin dialekt, selv om jeg ikke skjønte hva han sa. Det var den kassetten jeg hørte på da jeg skulle legge meg om kvelden.

Hun tok Bergens-fascinasjonen helt ut og reiste til vestlandsbyen nærmest på lykke og fromme.

- Når en venninne av meg skulle jobbe som servitør i noen måneder, da tenkte jeg at jeg skulle slenge meg på, sier Karin.

Visste ikke noe om musikkbyen

At Bergen faktisk var en pulserende musikkby kom helt overraskende på Karin.

- Når jeg kom med flybussen første gang og kom til Minde, trodde jeg at det var sentrum. Jeg trodde byen var mye mindre. Det var helt fantastisk her, jeg begynte å spille i band og så etterhvert tenkte jeg: «Kanskje jeg bare skal bli her», sier Karin.

Gjennombruddet til Karin Park kom her i Bergen og Norge. Hun har hele livet hatt en drøm å bli popstjerne. Drømmen kom litt i oppfyllelse da hun CD-debuterte 20 år senere.

Karin Park hadde med seg strykere
Foto: John Gunnar Skien / NRK

Spektakulær sleppefest

På fredag og lørdag var det sleppefest i Logen for den nye CDen «Change Your Mind». Det var en spektakulær forestilling med gjestemusikere, strykere, videoskjerm og skuespill. Både CD og show får stormkritikker i Bergenspressen.

Så er det publikums dom som gjenstår for Karin Park.