Hopp til innhold

Selger seg til ulven

Rendalen kommune lar seg kjøpe hvis de sier ja til å frede ulv mot 7 millioner kroner. Det mener Per Roar Bredvold (Frp).

Ulv
Foto: Løchen, Per / SCANPIX

Ordfører i Rendalen Nordvald Illevold (Ap)foreslår å frede Osdalsulven i fire år mot at Staten betaler kommunen årlig 7 millioner kroner. Forslaget skal legges fram for Direktoratet for Naturforvaltning (DN) 23. april.

Rovdyr skaper redsel

Stortingsrepresentant Per Roar Bredvold (Frp) mener det er helt feil å la seg kjøpe for å ha ulv.

- Rovdyr skaper redsel, sier han og viser til at det er flere enn sauebønder som berøres ved at ulv er i skogen. Han peker på jegere, folk som har bufe, bærplukkere og andre som ferdes i skogen som er redd for møte med ulven.

Konstruktivt forslag

Rendalsordføreren får støtte fra andre stortingsrepresentanter på forslaget. Anette Trettebergstuen (Ap) mener det er en av de mest konstruktive forslagene hun har hørt i rovdyrpolitikken.

- Mange av forslagene vi får går på å ta omkamper i debatten om vi skal ha rovdyr eller ikke. Den debatten er vi forbi, sier Anette Trettebergstuen.

Ivar Skulstad (Ap) støtter også forslaget. Han mener at Hedmark som rovdyrfylke burde være ansvarlig for forvaltningen av rovdyr.

- Rovdyrforvaltningen burde vært mer på lokale hender. Da er ordføreren i Rendalen min favoritt til å lede et slik arbeid, sier han.

Ingen ny tanke

Leder i Hedmark Arbeiderparti Reidar Åsgård er enig i at det er et flott innspill fra Rendalsordføreren men det er ingen ny tanke.

- Ordningen ligger egentlig klar, men det mangler egentlig konkrete bevilgninger fra regjering og Storting til å gjennomføre det, sier han. Han lukter litt valgkamp i de positive signalene fra stortingspolitikerne, men synes det lover godt hvis det betyr at det kan ligge mer penger til tiltaket i revidert nasjonalbudsjett.