Hopp til innhold

Trakk kniv i ulvekrangel

En 18-åring fra Trysil er dømt til samfunnstraff etter å ha truet en annen ungdom med kniv. Bakgrunnen var krangel om ulvejakt.

Ulv
Foto: Løchen, Per / SCANPIX

Det er ikke bare i Trysil det går hardt for seg i ulvesaken. En ulveforsker som arbeider for Høgskolen i Hedmark, hevder at ulvemotstandere har skåret opp dekkene på bilen hans.

Trakk kniv

Den 18 år gamle tryslingen er dømt til samfunsstraff etter at han truet en annen ungdom med kniv på en ungdomsklubb i hjembygda.

Det var under en opphetet diskusjon om rovdyr i november i fjor at 18-åringen dro fram kniven. Han er nå dømt til 21 timers samfunsstraff og har fått Leatherman-kniven inndratt, skriver HA.

Illustrasjonsfoto

18-åring trakk kniv i ulvekrangel. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Skar opp dekkene

Ulveforsker Kenneth Larsen som arbeider for Høgskolen i Hedmark, hevder at ulvemotstandere har skåret opp dekkene på bilen hans.

Sist fredag var Larsen i grensetraktene mellom Hedmark og Akershus for å spore ulv. Da han kom tilbake, var to av dekkene på bilen hans skåret opp og et annet dekk ødelagt.

Vil skremme

Larsen sier til Romerikes Blad at han ikke er i tvil om at ulvemotstandere står bak. Han har opplevd det samme tidligere og mener motivet er å skremme.

Larsen er sikker på at det er ulvemotstandere som står bak hærverket på bilen hans sisi fredag. Bilen hans sto nemlig i et avsideliggende område ved Hafsjøen.

Hærverket er anmeldt til politiet.