Hopp til innhold

Ulovlig radiomerking?

Forsøksdyrutvalget vurderer å anmelde Direktoratet for naturforvaltning etter at en ulv i Rendalen ble radiomerket uten tillatelse.

Radiomerking av ulv
Foto: Svein Nic. Norberg / Scanpix

21.mars ble en hannulv øst for Storsjøen i Rendalen funnet ved hjelp av helikopter og radiomerket. Hensikten var å finne ut om den kan jaktes på eller ikke. Men Direktoratet gjennomførte denne operasjonen uten tillatelse.

Taushet fra Direktoratet

Seksjonssjef Terje Bøe er lite snakkesalig om saken. - I dette tilfellet er det flere grunner til at denne ulven ble merket, sier Bøe i sitt kortfattede svar. - Hvis Forsøksdyrutvalget velger å gå inn i saken, får vi ta opp dette med dem.

Klage fra Foreningen Våre Rovdyr

Det er Forsøksdyrutvalget som gir tillatelser til merking av dyr. Foreningen Våre Rovdyr har klaget til utvalget over Direktoratets handlemåte, og nå må utvalget bestemme seg for hvilken reaksjonsform de skal bruke.

Vurderer reaksjonsform

- Det er ikke så mange sanksjonsmuligheter vi har, men ytterpunktene er å skrive et brev eller å anmelde det. Dette skal vi ta stilling til på vårt neste møte, som er 24. april, sier Gunvor Knudsen, som er rådgiver i sekretariatet til Forsøksdyrutvalget.