Hopp til innhold

Vil forby trådløse nettverk

Leder i Miljøvernforbundet, Kurt Oddekalv, advarer mot stråling og de helsemessige konsekvenser det planlagte Wimax-bredbåndet kan få for befolkningen i Hamar hvor bysentret skal dekkes av trådløst nettverk.

Kurt Oddekalv

Kurt Oddekalv advarer mot utbygging av trådløse nettverk i byene.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Oddekalv er kritisk til utbygging av trådløst nettverk som omfatter hele bysentrum.

Han advarer mot stråling og de helsemessige konsekvenser det planlagte Wimax-bredbåndet kan få for befolkningen i Hamar.

- Utbygging av trådeløse nettverk gjør at vi blir bombet for stråling fra alle kanter, sier Oddekalv.

Bør forbys

Oddekalv sier til Hamar Arbeiderblad at utbygging av trådløse nettverk som planlegges i Hamar, bør forbys. Han sier det gjør det umulig for folk å velge bort skadelig stråling som kan gjøre dem syke.

- Utbygging av slike nettverk er et kjempestort miljøproblem. Når bysentrum blir trådløse, blir det umulig for folk å velge bort den skadelige strålingen som kan gjøre dem syke. Jeg håper derfor det kommer et forbud mot utbygging av slike nettverk, sier Kurt Oddekalv til HA.

Blir syke

Oddekalv mener Hamar skal passe seg for å bygge ut det planlagte nettverket. Oddekalv viser til Trondheim som har et slikt nettverk.

- Jeg har hørt om folk som har måttet flytte fra byen på grunn av strålingen, sier Oddekalv til avisa.

Han understreker overfor avisa at vi foreløpig er på et tidlig stadium av elktroalderen og frykter følgene i framtida om det ikke blir strenge reguleringer i forhold til utbygging av strålekilder som trådløse nettverk, sier miljøforkjemperen til HA.