Hopp til innhold

Avslutter søk etter skadeskutt ulv

Statens Naturoppsyn, SNO, finner ikke den skadeskutte ulven i Stor-Elvdal, og har nå avsluttet søket etter dyret.

Den er såret slik at den antagelig vil overleve. Vi klarer ikke å finne den, da den kan ha gått så langt som helst.

Lars Gangås, Statens Naturoppsyn

Søket etter den skadeskutte ulven i Stor-Elvdal er avsluttet fordi det ikke finnes spor etter den. Det tyder på at den ikke er hardere skadd enn at den vil overleve, mener SNO.

Ryggskutt?

– Søket er avsluttet fordi ulven mest sannsynlig ble truffet over ryggraden, noe som resulterte i at ulven falt, men raskt kom seg på beina og forsvant. Altså et ryggtaksskudd som resulterer i et sår som ulven antagelig vil overleve, skriver Gangås i en sms til NRK.

– Vi klarer ikke å finne den, da den kan ha gått så langt som helst, forklarer Gangås.

Ulven undersøkes av Lars Gangås og Erling Næss fra Statens naturoppsyn, SNO.

Lars Gangås, SNO, med ulv skutt i 2011

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Ulven ble skadeskutt sist søndag av et elgjaktlag, bestående av lisensjegere med rett til å skyte ulv under lisensjakta. Ulv skadeskutt av jegere på elgjakt

Det var blodspor på stedet den ble skutt, men etter 350 meter sluttet alle spor. Statens Naturoppsyn har lett etter det skadde dyret, men har altså ikke klart å finne det. hele søndag uten å finne det.

Fylkesmannen i Hedmark mener det ikke er noen grunn til å tro at ulven er farlig for mennesker.

Departement stoppet ulvejakt

Sju av landets åtte regionale rovviltnemnder ga tillatelse til å felle 12 ulver fra 1. oktober til 31. mars, men vedtakene ble klaget inn av Norges Naturvernforbund.

Lisensjakta er særdeles kontroversiell og er stoppet av Miljøverndepartementet mens klagen vurderes. Ulvejakta er stoppet

Dette er den største ulvejakta som er satt i gang i Norge på 40 år. Trekk fra øst har sørget for at ulvebestanden i Norge er mer levedyktig i dag enn den har vært på lang tid.

Ulvejegeren som skadeskjøt dyret i Stor-Elvdal er forøvrig anmeldt for forholdet. Anmelder ulveskyting

Flere saker fra Innlandet