Hopp til innhold

Ulvejakta er stoppet

Miljøverndepartementet stopper lisensjakta på ulv med umiddelbar virkning i påvente av behandlingen av Norges Naturvernforbunds klage.

Ulv

Det er i utgangspunktet gitt tillatelse til å felle 12 ulver fram til utgangen av mars 2013, men nå er jakta stanset.

Foto: Colorbox

«Miljøverndepartementet har vedtatt at lisensfelling av ulv skal avsluttes med umiddelbar virkning, fram til klagene er behandlet i departementet. All videre jakt på ulv må avsluttes umiddelbart», står det skrevet i en melding fra Fylkesmannen i Hedmark, ifølge Nationen.

Klagen tatt til følge

Sju av landets åtte regionale rovviltnemnder ga tillatelse til å felle 12 ulv fra 1. oktober til 31. mars, men vedtakene ble klaget inn av Norges Naturvernforbund og videresendt miljøverndepartementet. Mens denne klagen vurderes, er jakta altså stanset.

Jakta som ble satt i gang fra 1. oktober er den største ulvejakta som er satt i gang i Norge på 40 år. Trekk fra øst har sørget for at ulvebestanden i Norge er mer levedyktig i dag enn den har vært på lang tid.

Ulv skutt søndag

En ulv ble søndag skutt i Stor-Elvdal i Hedmark, men det var usikkert om ulven faktisk døde eller om den ble skadeskutt.

En av jegerne i Stor-Elvdal har fortalt NRK at det var ganske mye blod på stedet der ulven ble skutt. Letinga etter ulven ble avslutta søndag kveld og ble vanskeliggjort etter at det falt store mengder regn.