Hopp til innhold

Jagerfly brøt lydmuren

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere personer har i ettermiddag ringt til politiet i Hedmark etter at de hørte et høyt smell ved 13:30-tida. Etter hvert ble det klart at et jagerfly forårsaket det.

Nei, det var ikke en nyinnspilling av filmen Tuba Atlantic, slik Steinar Larsen fra Biri foreslo til NRK, som i ettermiddag forårsaket et kjempesmell over Hedmark. Politiet meldte like før klokken fem at lyden kom fra et jagerfly som brøt lydmuren.

Frisk debatt

Debatten gikk i ettermiddag på Facebook og Twitter, og ifølge operasjonsleder Geir Rygh ved Hedmark politidistrikt hadde folk hørt drønnet fra Ottestad til Brøttum. Han hadde selv pratet med folk nord i Brumunddal som fortalte at hele huset ristet.

«Kjempeeksplosjon som for noen minutter siden kunne høres over hele Hamar- og Ottestad-området. Noen som vet hva dette kan være?» skrev en journalist på sin Facebook-profil i dag, og får følgende svar:

«Oi, hørte det godt helt hit ... Og jeg bor mellom næroset og Brøttum! Hva farao var det?!»

Bente Rognli skrev til NRK:

Høres ut som et fly som har brutt lydmuren, har opplevd det og smellet er HØYT!!

Usikkerhet

Det var lenge uklart hvor smellet kom fra.

– Vi har undersøkt med Forsvaret, Jernbaneverket og flykontroll, men ingen kan gi oss noen forklaring på hva dette var for noe, sa Geir Rygh til NRK tidligere i ettermiddag.

– Verken Forsvaret eller Jernbaneverket skal ha hatt noen aktivitet i dag som kunne forårsake et så kraftig smell.

Senere kom imidlertid kontrameldinga fra Forsvaret.