Hopp til innhold

Lappet sammen ødelagt lastebil med stropper og kjørte 25 mil

I går fikk en utenlandsk lastebil store skader etter at den kjørte inn i en jernbaneovergang i Skien. Men det stoppet ikke den førerkortløse lastebilsjåføren som lappet sammen bilen med stropper og dro av sted mot Bagn i Oppland.

Det var litt over klokka 08 i går morges at lastebilen fikk revet av kapellet, da den skulle kjøre under en bru i Skien, og lasta ble stående i friluft.

Video Vill ferd med vogntog

Vill ferd med vogntog

Ifølge varden.no er sjåføren fra Litauen mistenkt for promillekjøring etter at det gjorde utslag på alkotesten da han ble bedt om å blåse. Han ble dermed fratatt førerkortet, og er anmeldt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

Oppdaget bilen i Bagn

Dette stoppet likevel ikke sjåføren, som brukte stropper for å lappe bilen sånn noenlunde sammen igjen, og dra videre mot Bagn, 25 mil unna Skien. Her ble lastebilen oppdaget av leder i Norsk Yrkessjåfør Allianse, Heine Skyvulstad.

– Jeg hadde lest om at det som skjedde i Skien, og da jeg kom til Bagn i dag tidlig oppdaget jeg den samme bilen stå der. Jeg ringte lensmannen, og da lastebilen begynte å kjøre så fulgte jeg etter.

(Saken fortsetter under bildet.)

Lastebil kjørte inn i bru i Skien

Lastebilen mistet kapellet i møte med brua.

Foto: Reidar Peersen/Varden

Den utenlandske sjåføren drar fra Bagn og fortsetter mot Gol. Skyvulstad måtte snu for å fylle diesel, og møter da politiet på vei opp. Da han senere snakker med politiet får han beskjed om at sjåføren ikke hadde førerkort, og at lastebilen er stoppet.

– Politiet sier til meg at bilen er så lurvete og ser slik ut at de ikke vil ha den ned til Bagn sentrum. Bilen ble dermed avskiltet oppå fjellet. Det er bare flaks at ingen har fått noe på seg, mens han har kjørt, sier Skyvulstad til NRK.

Politiet fikk flere tips av bilister som så den litauiske lastebilen på vei mot Bagn.

Da de fikk stoppet ham på Golsfjellet var det flere ting å sette fingeren på. Sjåføren hadde ikke førerkort, lastebilen var i for dårlig stand til å bli kjørt og lasten var ikke godt nok sikret.

Lastebilen var på vei til et hyttefelt ikke langt fra der den ble stoppet.

– Livsfarlig

Den lille stunden han kjørte etter lastebilen så han lasten bevege seg på lasteplanet.

– Sjåføren hadde brukt stropper. Han hadde fått på taket på et slags vis, men de bakerste stolpene var ikke på, så der var det satt på bånd for å holde dette nede. Jeg hadde aldri turt å kjøre med noe slik.

Han mener at bilen aldri hadde fått kjørt videre om den hadde kommet i en kontroll.

– Han kunne rett og slett mistet last. Han hadde prøvd og surret, men det var så mye løst innpå der. Det går ikke an å sette ord på det. Det er livsfarlig og trafikkfarlig. Sjåføren burde få en klekkelig bot for dette, sier Skyvulstad.

Lastebil kjørte inn i bru i Skien

Lasta sto ute i friluft etter at kapellet ramlet av.

Foto: Reidar Peersen/Varden