Hopp til innhold

Facebookaksjon mot hundemishandler

Svenske dyrevenner har starta facebook-aksjon mot en kvinne fra Åsnes. Åsnes-kvinna er tidligere dømt for dyremishandling.

Døde valper funnet i fryseren

Det ble funnet døde valper i fryseren til Åsnes-kvinna mens hun bodde i Norge.

Foto: Nyhetsspiller

Åsneskvinna har vært i tottene på rettsvesenet og Mattilsynet i flere år. I januar i fjor ble hun dømt for mishandling av hunder i Norge, og senere ble hun fratatt muligheten til hundehold.

LES:

Flytta til Sverige

Kvinna flytta senere til Sverige, og der har hun anskaffet seg nye hunder. Forbudet mot å drive hundehold i Norge, gjelder ikke der. Nå møter hun imidlertid motstand.

Facebook-aksjonen som ble starta for vel en to uker sida, har så langt fått vel 3000 sympatisører. De svenske aksjonistene vil hindre at hun skal ha noe form for hundehold i Sverige.

– Ikke selg dyr til henne

Carina Frohm leder kampanjen, og hun oppfordrer svenske hundeeiere om ikke å selge dyr til henne. Frohm er bekymret, og sier hun har grått med tanke på hvordan Åsnes-kvinna har behandla dyr tidligere.

Det svenske mattilsynet er orientert av sine norske kolleger, og de har så langt ingenting å utsette på hundeholdet.

Mange har meldt fra

Deler av døde hunder

Det ble funnet deler av døde hunder der kvinna bodde i Åsnes.

Foto: Bilder fra Mattilsynet

Etter at facebook-aksjonen ble satt i gang, har Livsmedelverket i Sverige mottatt en god del henvendelser fra folk som er bekymret. Livsmedelverket tilsvarer det norske mattilsynet. De har nå vært på inspeksjon på gården som kvinna leier, tre eller fire ganger.

– Vi har ikke funnet noe, sier Åsa Regender Dahl i Livsmedelverket.

Hun håper at det skal gå bedre med hundeholdet nå enn det gjorde i Norge.

– Kvinna har også tatt kontakt med oss for å være på den sikre sida, sier Dahl.

Ber svenskene følge opp

Tidligere leder Bente Langhelle i dyrevernsnemnda i Åsnes, har vært på en rekke kontroller hos kvinna mens hun bodde i Solør. Nå har hun et klart råd til myndighetene i Sverige:

– Svenske myndigheter bør følge opp denne saken veldig tett, og de bør registrere hvert enkelt individ for å holde oversikt med dyreholdet hennes, hevder Langhelle.

Hun sier de hadde inspeksjon et par ganger i året mens hun bodde i Åsnes, og at det ikke var nok.

Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med den omtalte kvinna.

Flere saker fra Innlandet