Hopp til innhold

Innbruddsbande herjer i Innlandet

I løpet av et døgn har det vært fire innbrudd i Lillehammer. Nå ber politiet publikum om hjelp.

Politiet etterforsker villainnbrudd.

Politiet etterforsker villainnbrudd.

Foto: Reidar Kjæstad / NRK

På mandag var det Gjøvik og Kongsvinger som våkna opp til knuste vinduer og tomme smykkeskrin. I dag er det Lillehammer.

Les også: 12 boliginnbrudd på ei helg

Innbrudd hos politimann

I løpet av et døgn har politiet fått melding om fire innbrudd i Lillehammer. Det siste ble oppdaget i formiddag, og det er en politimann som er på sydenferie som er eieren av huset.

– Innbruddet har trolig skjedd samtidig med de andre innbruddene, i samme område, i natt, sier Operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt, Tor Roar Ellingsen.

Rammet eldre ektepar

I Weidemannsgate fikk et eldre ektepar brutt opp balkongen sin i andre etasje. Tyvene brøt seg inn og fikk med seg en god del smykker.

Ekteparet var bortreist og politiet ser klare likhetstrekk mellom dette innbruddet og de seks villainnbrudda som ble gjort i Gjøvik natt til mandag.

– Vi ser disse sakene i sammenheng, blant annet fordi det er brukt samme framgangsmåte ved flere av innbruddene, sier leder for politiets kriminalavdeling på Lillehammer, Tor Røyslien.

Samme som på Gjøvik

Røyslien forteller at det også er samme type ting som mangler.

– Det er lettomsettelige ting som er borte. Spesielt smykker, sier han.

Også i Bjørnstjerne Bjørnson og Roavegen fikk politiet melding om innbrudd, men det er usikkert hva de har fått med seg.

Ber publikum om hjelp

Politiet har få spor i disse sakene og ber nå publikum om tips og hjelp.

– Hvis noen har sett eller registrert noe i de rammede områdene, ber vi dem om å ta kontakt med oss, sier Røyslien.

Politiet vil i løpet av dagen gjennomføre en rundspørring i de aktuelle områdene for å finne ut om noen har observert noe.

Flere saker fra Innlandet