Hopp til innhold

Ber KIL-gutta droppe tacoen

Sunnere spisevaner kan hjelpe Kongsvinger til opprykk, mener mesterkokk.

Kongsvinger
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Kongsvinger-spillerne var onsdag på besøk på Opaker gård i Grue. Der håper kokk Charlotte Mohn at hennes kostholdsråd kan hjelpe laget til eliteserien.

Spillerne kjemper fortsatt om opprykk til eliteserien nå når det er to kamper igjen å spille, og Mohn håper noen kostholdsråd vil være med å gi litt ekstra energi i innspurten.

– Når de skal yte på det nivået de skal, er det kjempeviktig at de vet hva de spiser, sier Mohn.

Tviler på kostholdet

Og kokken er ikke overbevist om at fotball-gutta er så bevisst på kosthold som de burde være.

– Ved sesongstart ble spillerne spurt av Glåmdalen om hva deres favorittmat var, og jeg regnet at rundt 70 prosent svarte taco. Jeg har vel hatt mine bange anelser om at de ikke har vært alt for fokusert på dette, sier Mohn.

Mohn forteller videre at hun delvis har fått bekreftet sine mistanker fra tidligere KIL-trener Tom Nordlie.

– Jeg vet at han også har gjort en jobb med dette, sier kokken.

Tar imot kunnskap

Men ifølge nåværende KIL-trener Øyvind Eide er turen til Opaker gård først og fremst et sosialt tiltak.

– Vi har flyttet lunsjen vår fra Gjemselund til Opaker gård. Så det er ikke så annen mening bak dette enn å ha en hyggelig sosial sammenkomst. Men hvis hun kan komme med gode kostholdsråd så er det veldig fint, sier han.

Og treneren innrømmer at rådene fra Mohn kan komme godt med.

– KIL har egentlig aldri fokusert noe særlig på kosthold, men vi har begynt denne sesongen. Spillerne skal yte i 90 minutter så det er viktig at vi tenker på hva vi putter i oss, sier han.

KIL lager mat

KIL spillerene utfolder seg i kjøkkenet på Opaker gård.