Dramatikk på Gjemselund

Keeper Olav Dalen sørget for at Kongsvinger gikk seirende ut av oppgjøret mot Nybergsund.

1.divisjon

Før kveldens kamp måtte reservekeeper Olav Dalen steppe inn for Kongsvinger, siden den faste målvakten Conny Månsson sliter med vond rygg.

Det ble en fantastisk debut for Dalen, og allerede etter 18 minutter viste han takter for hvordan kampen skulle utvikle seg. Ojo kom til et godt skudd fra 15 meter, som Dalen reddet solid.

Reddet straffe

1. omgang begynte rolig. Lagene hadde en sjanse hver i løpet av de første 40 minuttene, men ellers ble det skapt lite.

Så smalt det. Etter 41 minutter smalt det. Nybergsund fikk tildelt en straffe for en noe merkelig situasjon. Det kunne se ut som om Edier Frejd hopper i ryggen på Tore Andreas Gundersen.

Gundersen tok straffen selv, men Olav Dalen sto i veien for nettmaskene og det sto fortsatt 0-0.

Kongsvinger skulle nok også hatt en straffe. Etter 37 minutter skjøt Sylling Olsen mot mål, men ballen ble stoppet av en Nybergsund-arm.

Ledelse til Kongsvinger

Tre minutter senere kontrer Kongsvinger. Roger Risholt sender en pasning ut til Jonas Johansen på høyrekanten, som legger perfekt inn i feltet. På bakre stolpe kommer Andreas Moen og dytter ballen i mål.

Nybergsundtrener Ola Brenden hadde dette å si etter 45 spilte minutter:

– Vi har spilt helt okay, men det er jo veldig surt at de får satt inn 1-0 rett før pause.

Se 1-0 målet her:

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nybergsund presser

etter hvilen forsøker Nybergsund å slå tilbake. Gang på gang kommer laget fra Trysil til avslutning, men Dalen står støtt mellom ballen og nettmaskene.

Etter 70 minutter er det Kongsvinger som setter inn 2-0.

Pål Ekeberg Schjerve headet ballen tilbake mot keeper, men der kom Kai Risholt og tuppet ballen i mål i duell med keeper Mijanovic.

– Det er jo helt håpløst. Dette er jo nærmest selvmål, utbryter Nybergsund-trener Ola Brenden.

Se 2-0 målet her:

Veldig, veldig moro

Og slik ble altså sluttresultatet. 2-0 til Kongsvinger. Kveldens store mann ble Olav Dalen, og selv oppsummerte han kampen slik:

– Det var hard, slitsomt og veldig, veldig moro.

Med tre poeng fra kveldens kamp ligger KOngsvinger nå på 3. plass på tabellen, kun fem poeng bak ledende Hønefoss. Nybergsund ligger på 9. – kun tre poeng over den røde streken i bunn av tabellen.