Hopp til innhold

Ulv blir viktig i valgkampen

Ulven har trolig tatt godt over 100 sau i Hedmark og Oppland de siste ukene. Nå blir den en viktig brikke i valgkampen.

Ulv! ulv
Foto: Franck Delhomme / Franck Delhomme

– Senterpartiet kommer til å presse fram kampen mot rovdyr som valgkampsak før høstens stortingsvalg, sier førstekandidat for Oppland Senterparti, Anne Tingelstad Wøien.

– Jeg er opprørt, og synes synd på dem som bli rammet av ulvens herjinger. All den skaden som er påført av ulv i løpet av våren er uholdbart. Noen av ulvene må skytes – fort, sier hun.

– Har ikke gjort jobben sin

Fremskrittspartiets nestleder i Hedmark, Jon Holen mener at Senterpartiets utspill er vel populistisk.

– Nå har Senterpartiet sittet i regjering i fire år, og har hatt mulighet til å få gjennom et vedtak som gjør det levelig for husdyrsnæringen å ha dyr på utmark. Det har de ikke gjort, sier Holen.

Han sier videre at det ikke bør komme som noen overraskelse at ulven trekker tilbake til sine faste områder om våren, og at husdyr blir tatt.

Følsom sak

Rovdyrsaken er et følsomt område for den sittende regjeringen. SV og store deler av Arbeiderpartiet er ikke enige med Senterpartiet, men Tingelstad Wøien sier at dette ikke er et punkt der Senterpartiet kommer til å fire på kravene.

– Det er viktig for oss at hele regjeringa nå blir enige i rovdyrdebatten og at vi åpner for å gå inn og ta ut de skadedyrene som herjer. Hvis vi ikke gjør det vil rovdyrforliket falle sammen, sier Tingelstad