Hopp til innhold

Harde Krystallen-anklager

Utbyggerne av Krystallen i Kvitfjell mener eiendomsmegler ikke sjekket kjøpernes betalingsdyktighet godt nok.

Krystallen

Krystallen

Foto: Erlend Moe / NRK

Den første dagen under rettssaken i Oslo tingrett startet med harde anklager fra saksøkerne. Utbyggerne av Krystallen, Iver Hammeren og Gunnar Fretheim, mener eiendomsmegler Poppe og Co ikke sjekket om kjøperne av leiligheter i komplekset kunne betale for seg.

Det var advokat Sveinung Flaaten som holdt innledningsforedraget på vegne av utbyggerne.

Skylder 100-150 millioner kroner

Kjøperne av leilighetene klarer ikke å gjøre opp for seg og skylder 100-150 millioner kroner. Bare et fåtall av leilighetene er eller kommer til å bli betalt. I første omgang er det 5 leiligheter saksøkerne har konsentrert seg om, men det vil trolig mangle oppgjør for ca. 60 leiligheter.

Flere rettssaker i vente

Denne rettssaken er trolig bare starten på en serie med rettssaker i kjølvannet av skandalen rundt Krystallen. Flere kjøpere vurderer søksmål mot Poppe og/eller mot utbyggerne. Meglerhonoraret til Poppe skal ha vært ca. 11 millioner kroner.

Noen krever heving av hele kjøpet fordi det er gjort så store forandringer at det fremstår som helt annerledes enn de ble forespeilet, mens andre ikke betaler rett og slett fordi de mangler penger.

Rettssaken i Oslo tingrett

Fra v.: Gunnar Fretheim, Iver Hammeren og advokat Sveinung Flaaten.

Foto: Erlend Kester Moe / NRK

Suksess i starten

Krystallen-prosjektet var opprinnelig en suksess-historie, der over 100 leiligheter ble solgt på noen få dager. Kjøperne skulle betale 100.000 kroner i første omgang, deretter resten av kjøpesummen ved overtakelse.

Det er satt av 4 dager til rettsaken.

Denne saken oppdateres.

Video nsps_upload_2008_11_30_17_8_58_2329.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.