Hopp til innhold

Byggestopp på Briskeby

Hovedentreprenøren på Briskeby må forlate et halvferdig stadion. Nå er det uklart når resten av HamKams storstadion blir bygd.

Briskeby Stadion Hamar

Byggingen av nye Briskeby Stadion er stanset intill videre, og det er ikke sikkert hovedentrepenør NCC får fortsette jobben.

Foto: Knut Sveen / NRK

Entreprenøren NCC må nå pakke sammen og forlate et halvferdig ny stadion på Briskeby i Hamar. Selv om NCC har opsjon på å fullføre anlegget, vil utbyggerne ha en ny anbudsrunde før det avgjøres hvem som får jobben.

Når stadion kan stå ferdig er helt i det blå, innrømmer styreleder i Briskeby gressbane, Viggo Sundmoen. Han er likevel ikke bekymret for at Hamar blir sittende igjen med et halvferdig fotballstadion.

Økonomiske årsaker

Årsaken til at utbyggingen ikke fortsetter umiddelbart er at det nå skal bygges leiligheter i tilknytning til den nye stadion. Sundmoen sier det er uaktuelt å gå videre før de med sikkerhet vet om det er interesserte kjøpere der ute.

- Det er et økonomisk spørsmål. Vi er avhengige av å selge leiligheter for å finansiere prosjektet, sier Sundmoen.

Ingen garanti

Det har vært forsinkleser så langt i byggprosessen, og diskusjoner mellom byggherren og NCC blant annet når det gjelder takkonstruksjonen.

Sundmoen vil ikke garantere at NCC får fortsette utbyggingen.

- Det må gjøres en vurdering på nytt avhengig av pris og fremdrift. Vi kan ikke forplikte oss til noen i dag, sier han.

NCC er en erfaren stadionutbygger og står bak nye Bislet og Fredrikstads nye fotballarena. Henning Sørli i NCC Region Øst mener det gir dem et fortrinn i en ny anbudsrunde.

- Vi håper at jobben vi har gjort til nå gjør at vi står sterkere enn de andre. Mitt inntrykk er at byggherren så langt er fornøyd, sier Sørli.