Hopp til innhold
Syria kjemiske våpen
Foto: Uncredited / Ap

Kjemiske våpen

Oppsummert

Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen melder at kjemiske våpen stadig er i bruk i Syria. Flere angrep med klorgass er igjen registert, etter at Norge i 2013 bidro til å frakte ut og ødelegge 1300 tonn kjemiske stridsmidler.

  • OPCW: Alle erklærte kjemiske våpen i verden destruert

    Alle erklærte kjemiske våpen i verden er nå ugjenkallelig destruert, sier Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) etter at USA meldte at deres siste slike våpen var destruert.

    – Avslutningen av destrueringen av alle erklærte kjemiske våpenlagre er en viktig milepæl, sier OPCW-direktør Fernando Arias i en pressemelding.

    President Joe Biden kunngjorde fredag at alle de flere tiår gamle kjemiske våpnene som var lagret i Blue Grass Army Depot i Kentucky, var ferdig destruert.

    (NTB)

  • Norge deltar på kjemisk våpen-møte

    Norge er representert når Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) møtes for å ta stilling til forslag om en styrket innsats mot kjemiske våpen, melder NTB. Organisasjonen skal møtes i Haag mellom 26. og 28. juni.

  • Bekrefter bruk av kjemiske våpen

    Nervegassen Sarin og klorgass ble sannsynligvis brukt som kjemiske våpen sør for den syriske byen Ltamenah 24. og 25. mars i fjor. Det bekrefter Organisasjonen for bruk av kjemiske våpen i en ny rapport som ble overlevert til FNs sikkerhetsråd i dag.

  • OPCW er ferdige i Douma

    OPCW har nå avsluttet sitt oppdrag i Douma i Syria, skriver AFP. Det gjenstår fremdeles å analysere over 100 prøver som er tatt. OPCW rykket inn i Douma etter påstander om bruk av kjemiske våpen i et angrep 7. april, der minst 40 skal ha mistet livet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no