Sergej og Julia Skripal
Foto: AP/NRK

Nervegift mot russisk eks-spion

Oppsummert

Den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter Julia ble angrepet med nervegift i Salisbury 4. mars. To russiske menn er mistenkt for å ha utført angrepet. Storbritannia mener russiske myndigheter står bak, men Russland nekter.

 • Britane ber Russland endre framferd

  Storbritannia seier eit betre samarbeid med Russland er mogleg om russarane «endrar si framferd». Tidlegare i dag sa Vladimir Putins at Russland og Storbritannia burde starte med blanke ark etter at ei spionsak har øydelagd forholdet mellom landa.

 • Putin vil ha blanke ark med britane

  Russlands president Vladimir Putin seier det er på tide å starte med blanke ark etter saka der to russiske spionar vart skulda for å forgifte den tidlegare russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og dottera hans. Russland har nekta for å stå bak.

 • Theresa May besøkte Salisbury

  Storbritannias statsminister Theresa May besøkte mandag Salisbury, ett år etter at en tidligere russisk agent og hans datter ble forgiftet i byen. May sa i forkant av besøket at ettårsdagen er en viktig milepæl for Salisbury.

 • Etterforsker ny Skripal-mistenkt

  En tredje person mistenkes for å være innblandet i nervegiftangrepet i Salisbury, England, i fjor. Den britiske ambassadøren til Bulgaria, Emma Hopkins, opplyste mandag at Storbritannia og Bulgaria har innledet en felles etterforskning mot personen.

 • Bulgaria etterforskar forgifting

  Bulgaria undersøker opplysningar om ein tredje mistenkt etter forgiftinga av ein tidlegare russisk spion i Storbritannia. Dei vil undersøke om mannen kan ha vore innblanda i ei giftsak i Bulgaria i 2015.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no