Sergej og Julia Skripal
Foto: AP/NRK

Nervegift mot russisk eks-spion

Oppsummert

Den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter Julia ble angrepet med nervegift i Salisbury 4. mars. To russiske menn er mistenkt for å ha utført angrepet. Storbritannia mener russiske myndigheter står bak, men Russland nekter.

 • Etterforsker ny Skripal-mistenkt

  En tredje person mistenkes for å være innblandet i nervegiftangrepet i Salisbury, England, i fjor. Den britiske ambassadøren til Bulgaria, Emma Hopkins, opplyste mandag at Storbritannia og Bulgaria har innledet en felles etterforskning mot personen.

 • Bulgaria etterforskar forgifting

  Bulgaria undersøker opplysningar om ein tredje mistenkt etter forgiftinga av ein tidlegare russisk spion i Storbritannia. Dei vil undersøke om mannen kan ha vore innblanda i ei giftsak i Bulgaria i 2015.

 • Sanksjoner mot russisk etterretning

  EUs utenriksministre har innført sanksjoner mot fire tjenestemenn ved det russiske etterretningsorganet GRU for bruk av kjemiske våpen i Salisbury. EU mener de var innblandet i attentatet der to personer ble forgiftet med nervegiften Novitsjok.

 • Vurderer fleire Russland-sanksjonar

  USA vurderer å innføre fleire sanksjonar mot Russland som følgje av nervegiftåtaket mot Sergej Skripal, som Russland er skulda for å stå bak. USA meiner Russland ikkje har retta seg etter ei amerikansk lov som vil få slutt på bruk av kjemiske våpen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no