NRK Meny
Sergej og Julia Skripal
Foto: AP/NRK

Nervegift mot russisk eks-spion

Oppsummert

Tilstanden til den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter Julia Skripal er ikke lenger kritisk etter nervegiftangrepet i Salisbury 4. mars. Storbritannia mener Russland står bak angrepet, men russerne nekter.

 • Hevdar det ikkje finns giftspor

  Russiske etterforskarar hevdar dei ikkje har funne spor av nervegift etter Julia Skripal i Russland. Tidlegare har britisk politi sagt at dottera til eks-spionen kan uvitande ha frakta nervegift med seg til Storbritannia. Etterforskarane avviser det.

 • OPCW-sjef avviser russisk påstand

  Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) avviser Russlands påstand om at det er funnet spor av vestlig nervegift etter attentatet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal i Storbritannia.

 • OPCW diskuterer nervegiftattentat

  Organisasjonen for forbod mot kjemiske våpen (OPCW) har i dag halde eit møte etter ynskje frå Storbritannia, for å diskutere nervegiftattentatet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal.

 • Storrengjøring i Salisbury

  Britiske myndigheter har startet en større rengjøring i Salisbury, der den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter ble utsatt for nervegift. Det er miljøverndepartementet som har ansvaret for rengjøringen, som er ventet å ta flere måneder.

 • G7-landene vil ha svar fra Russland

  G7-landene kaller forgiftningen av Sergej Skripal for «et angrep mot oss alle» og ber Russland legge kortene på bordet. G7-landene ønsker en fullstendig redegjørelse til Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW), ifølge byråene AFP/TT.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no