– Dette er en fullstendig uakseptabel og ekstrem uttalelse. Det er vel det mest ekstreme vi har hørt her i landet på mange år, sier LLH-leder Karen Pinholt til NTB.

Mohyeldeen Mohammad holdt hovedappellen under demonstrasjonen mot Dagbladets Mohammed-tegning i Oslo fredag. Der advarte han blant annet mot et nytt 11. september i Norge, noe som vakte stor oppsikt.

– Fortjener dødsstraff

Karen Pinholt - Leder for Landsforeningen for lesbiske og homofile, Karen Pinholt. - Foto: LLH /

Leder for Landsforeningen for lesbiske og homofile, Karen Pinholt.

Foto: LLH

Mandag sier han i et intervju med Klassekampen at han støtter de islamistiske opprørerne al-Shabaab i Somalia, som nylig steinet en mann til døde.


– Etter det jeg kjenner til, var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener. Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, sier 24-åringen fra Larvik til Klassekampen.

Mohammad har bakgrunn fra Irak og studerer for tiden i Medina i Saudi-Arabia. Han kaller seg talsmann for «De frivillige».

Karen Pinholt forteller at LLH for noen år siden gikk til anmeldelse av en kristen person som kom med lignende synspunkter.

– Vi kan ikke gjøre forskjell. Nå er det viktig å vise at vi ikke aksepterer at noen snakker slik om andre mennesker, sier Pinholt.

Hun understreker at selv om slike ytringer er ekstreme og sjeldne her i landet, er det hverdagen i mange andre land.

– Homofili er fortsatt forbudt i 80 land, og i flere av dem utløser legningen dødsstraff, sir hun.

Muslimsk støtte

Pinholt har snakket med Islamsk Råd om intervjuet i Klassekampen og sier hun har fått støtte derfra.

– Vi er ikke enige om mye, men denne uttalelsen tar de avstand fra, sier hun.

Per Bartho Hansen fra Nøtterøy skiftet navn til Yousef Assidiq etter å ha konvertert til islam for et år siden. Han var initiativtaker og holdt også appell på demonstrasjonen fredag. Han tar sterkt avstand fra Mohammads uttalelse.

– Dersom man ikke kan respektere norske lover og regler, og respektere at mennesker har forskjellig seksuell legning, så går det alltid et fly. Han taler på vegne av seg selv, og det er svært få muslimer i Norge som deler hans oppfatning, sier Assidiq til VG Nett.