Bodø/Glimt på vei oppover: Vant på bortebane over Mjøndalen

Bodø/Glimt vant over Mjøndalen på bortebane, og tok sin tredje strake seier. Resultatet ble 1-2 etter at Mjøndalen hadde pressa kraftig på i sluttminuttene. Glimt ligger nå over streken på tabellen.

Glede over seier for Bodø/Glimt

TOK SIN TREDJE STRAKE SEIER: Bodø/Glimt ble pressa hardt i sluttminuttene av Mjøndalen. Men det holdt helt inn og Glimt vant med ett mål. Dermed ligger laget over streken på tabellen. Her jubler Zarek Valentin over dagens seier. Helt til høyre på bildet målscorer Fitim Azemi.

Et formsterkt Bodø/Glimt-lag kan reise hjem med tre poeng etter oppgjøret mot Mjøndalen søndag.

Mjøndalen innledet comebacket i eliteserien friskt, men falt til nedrykksplass etter 1-2 hjemme i dag. Mjøndalen står nå med åtte kamper uten seier, hvorav hele fem er endt med tap. Dermed stuper laget på tabellen. Glimt og Tromsø, som slo Start, tok seg begge forbi buskerudlaget.

Azemis tredje mål

Fitim Azemi (12. min) og Brede Moe (52.) scoret målene da Glimt tok sin tredje strake seier. De gulkledde fulgte opp de imponerende seirene mot Vålerenga og Rosenborg med en enda viktigere seier i bunnkampen i Nedre Eiker.

Mjøndalen skuffet stort, spesielt i første omgang. Mye av entusiasmen i lagets første sesong i eliteserien siden 1992, virker å være helt borte. Laget sliter i begge ender av banen. Azemi ga Glimt ledelsen på bortelagets første sjanse etter 12 minutter med en flott stupheading etter et vakkert innlegg fra Henrik Furebotn. Scoringen var Azemis tredje for sesongen i eliteserien.

Moe doblet

Etter at MIF aldri klarte å klarere en corner fra Henrik Furebotn, kunne Brede Moe doble fra fem meter sju minutter inn i annenomgangen. Thomas Jacobsen sto for innlegget som gjorde at Moe kunne sette inn sitt første seriemål for sesongen. I siste minutt av ordinær tid reduserte Stian Aasmundsen med et frispark som forandret retning i Glimt-muren.

teksten fortsetter under bildet

Bodø/Glimt-Mjøndalen

God dag for Glimt: vant fortjent sin tredje strake seier mot Mjøndalen - på bortebane.

To i tverrligger

Glimt skapte de fleste sjansene i søndagens kamp. Både målscorer Azemi og den sterke spissen Alexander Sørloth hadde avslutninger i tverrliggeren. Sørloth, som er sønn av RBK-legenden Gøran Sørloth, var svært nær scoring flere ganger, men skjøt blant annet utenfor etter at MIF-keeper Ivar Andreas Forn hadde mistet ballen og tre forsvarere på hjemmelaget febrilsk forsøkte å blokkere Sørloth. Det klarte de nok til at den Rosenborg-innleide angriperen avsluttet utenfor.

Glimt øyner ny kontrakt

Vertene hevet seg den siste halvtimen, men manglet sting i avslutningene. Som vanlig var det også på dødball Mjøndalen skapte de største farlighetene og sitt mål. Glimt har et godt tak på Mjøndalen. Lagene møttes for 17. gang. Hele 12 av kampene er endt med seier til nordlendingene. Bodø/Glimt hadde kun vunnet en bortekamp tidligere i sesongen. Nå øyner de gule ny kontrakt, mens Mjøndalen må bruke sommeren til å styrke laget.