Hopp til innhold

Hackere lekker info om brukere av utroskapsside

Hackere har gjort alvor av truslene om å lekke informasjon om tusener av brukere av nettstedet Ashley Madison der man kan lete etter sidesprang. Flere norske brukere skal være eksponert.

Ashley Madison-hackinga

Detaljert informasjon fra over 37 millioner medlemmer er stjålet, og lekket på nett.

Foto: Skjermdump

Opplysningene ble stjålet fra nettstedet for en måned siden, slik NRKbeta har skrevet om tidligere.

Men det har ikke vært mulig å bekrefte at de nå legges ut fordi dataene legges ut på det mørke nettet der man må bruke en egen nettleser for å få tilgang.

Overfor nettstedet Krebs on Security, har en tidligere Madison-ingeniør avvist at lekkasjene var ekte. Flere Madison-brukere skal imidlertid avfeid dette, og bekrefta at deres brukerinformasjon nå var publisert.

FBI og politi kobla på saken

Eieren av Ashley Madison sier at lekkasjene kan få store konsekvenser for uskyldige mennesker, og han sier han samarbeider nært med FBI og canadisk politi om saken.

Ifølge flere amerikanske medier, som blant annet Wired, har hackerne lagt ut i alt 9,7 gigabyte med opplysninger om 37 millioner utro kunder på nettet. Både navn, adresser, epostadresser og kredittkortopplysninger til dem som søker en affære, er lagt ut.

Norske kontoer

Blant epost-adressene skal det blant annet finnes over 15.000 kontoer tilknytta domenene .mil og .gov, som tilhører de amerikanske myndighetene og militæret.

Ifølge Sky News, som hevder å ha lasta ned dataene, skal flere kontoer har epost-adresse tilknytta Det hvite hus i Washington og Nasa.

NRK kjenner også til at det som tilsynelatende er norske kontoer, skal være blant det publiserte materialet.

Hvilke kontoer som er ekte eller ikke, kan være vanskelig å fastslå. Ifølge Per Thorsheim, som forrige måned skrev om saken her, lot ikke Ashley Madison til å verifisere nye brukere.

Ergo skal det kunne vært mulig for hvem som helst å opprette en falsk konto med adressen magne.hansen@nrk.no uten at undertegnede måtte godkjenne dette.

Så om ansatte fra Det hvite hus, Nasa eller andre myndigheter virkelig registrerte seg på tjenesten, kan være vanskelig å slå fast.

Ideologisk motivert

Mens andre kjente hacker-angrep også har involvert kredittkortopplysninger, virker angrepet på Ashley Madison å være ideologisk motivert, ikke drevet av utpressing eller kommersielle motiver.

Hackerne skal ha hevda at nettstedet ble drevet med mafialignende metoder slik som å kreve penger for å slette profilen til angrende eks-brukere.

Denne skandalen kommer bare måneder etter at en annen datingside, Adult Friend Finder, ble hacket. Da ble informasjon om over 3 millioner menneskers seksuelle preferanser lagt ut på nettet.

Slik truet hackerne med å lekke all informasjonen de satt på tidligere i sommer.

Slik truet hackerne med å lekke all informasjonen de satt på tidligere i sommer

Foto: Skjermdump