Følg ekspedisjonen her!

Med Google Earth kan du følge ekspedisjonen via PCen.

GoogleEarth-bildet oppdatert 25.11
Foto: GoogleEarth

Kilde: NRK

Google Earth er en karttjeneste som du kan laste ned gratis.

I samarbeid med Google gir vi deg full oversikt over ruten ekspedisjonen skal følge, du kan utforske Antarktis på egen hånd og få tilgang til siste nytt fra isødet.

Følg denne enkle veiledningen:

  • Klikk her for laste ned og installere Google Earth. Lukk programmet dersom det åpner seg etter installering.
  • Last ned Koordinater til ekspedisjonen og trykk "Åpne" på spørsmål der det er et alternativ. Google Earth vil starte automatisk.

Når du har lastet ned sistnevnte fil vil Google Earth åpnes automatisk og du vil få se ruten forskerne skal følge.

Neste gang du åpner Google Earth trykker du kun på "Sydpolen Traverse 2007-2009" i høyremargen i programmet. Da får du siste oppdateringer fra ekspedisjonen i form av lenker på kartet.

Jordkloden vil snurre og ta deg med til Antarktis. Trykk på ikonene langs reiseruten for å se bilder, video og lese artikler.

Har du spørsmål, tips eller innspill? Send dem inn her:

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)