Hopp til innhold

Zelenskyj: Russisk rakettangrep traff kjøpesenter

Et kjøpesenter i byen Krementsjuk sentralt i Ukraina skal være truffet av russiske raketter, ifølge Ukrainas president. Flere skal være drept.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har delt en video av det som skal være rakettangrep på et ukrainsk kjøpesenter

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har delt en video av det som skal være rakettangrep på et ukrainsk kjøpesenter.

Foto: Skjermbilde Telegram

Ifølge Zelenskyj skal 1000 mennesker ha befunnet seg i byggningen da angrepet skjedde. Det skal ha brutt ut en brann etter angrepet.

– Antallet ofre er umulig å forestille seg, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på Telegram.

Den ukrainske presidenten har i innlegget delt en video av det han hevder var angrepet. Innlegget ble delt 16.40 mandag kveld.

Ti mennesker ble drept som følge av eksplosjonen, sa Dmitry Lunin, guvernøren i Poltava-regionen ifølge The Guardian noen timer angrepet.

Minst 40 skal være skadet.

Lunin sa antallet døde kan vokse etter hvert som mer informasjon blir tilgjengelig.

Kraftig røyk og brann

Bilder og videoer som sirkulerer på sosiale medier viser brann og røyk velter opp fra hele kjøpesenteret, med brannbiler parkert i nærheten. Videoen ble tilsynelatende først delt av Zelenskyj, men har ennå ikke blitt bekreftet uavhengig.

Oliver Carroll, en korrespondent for The Economist, skriver på Twitter om «skrekkscener», og siterer en mann som snakket i telefonen som sa at folk var i bygningen og at veggene begynte å falle inn.

Twitterpost Carroll
Foto: Skjermbilde Twitter

Nå har de lokale startet slukningsarbeidet.

Fordømmer angrepet

The Guardian skriver Storbritannias statsminister Boris Johnson har fordømt angrepet i Krementsjuks, i en uttalelse fra G7-samlingen av verdens ledere i Bayern.

Der sa han:

– Dette forferdelige angrepet har nok en gang vist dybden av grusomhet og barbari som den russiske lederen vil synke til. Nok en gang går våre tanker til familiene til de uskyldige ofrene i Ukraina. Putin må innse at hans oppførsel ikke vil gjøre annet enn å styrke Storbritannias og alle andre G7-land til å stå ved Ukraina så lenge det trengs.

Krementsjuk ligger i Poltava fylke, ved elva Dnipro. Det bor om lag 200.000 innbyggere i byen.

Dette er ikke første gang byen blir truffet av russiske missiler. Tidligere i krigen traff russiske missiler Krementsjuks oljeraffineri og andre infrastrukturanlegg, skriver BBC.

SISTE NYTT

Siste nytt