NRK Meny
Normal

Tatt med «buksene nede» på Twitter igjen

Borgermesterkandidaten Anthony Weiner sier han ikke vil trekke seg fra valget i New York til tross for at han er involvert i en ny sexskandale.

Anthony Weiner, Huma Abedin

Anthony Weiner holdt pressekonferanse sammen med kona Huma Abedin.

Foto: Kathy Willens / Ap

Weiner, som er demokrat, måtte trekke seg fra Kongressen i fjor etter at det kom fram at han hadde sendt twittermeldinger med bilder av seg selv i undertøyet til en ung kvinne.

Nå innrømmer han at han igjen har sendt uanstendige bilder og meldinger til en ung kvinne på Facebook også etter at han trakk seg fra Kongressen.

Weiner ligger godt an til å bli Demokratenes kandidat ved valget til borgermester senere i år, når Michael Bloomberg gir seg.

Artikkelen fortsetter under videoen.

«Carlos Danger»

Kvinnen som har mottatt de nye tekstmeldingene sier at det begynte i juli 2012 og varte i seks måneder.

Hun sier at hun var 22 år gammel da hun fikk kontakt med da 47 år gamle Weiner på nettstedet Formspring.

Ifølge kvinnen brukte Weiner kallenavnet «Carlos Danger» når de tekstet og sendte bilder.

– Jeg var ung og dum. Jeg vil bare at folk skal vite at han lyver når han oppfører seg som om han har endret seg, sier kvinnen til The Dirty.

Ba om tilgivelse

På en pressekonferanse i New York tirsdag insisterte han på at de nye avsløringene dekkes av hans tidligere tilståelser. Han ba newyorkerne tilgi ham og gi ham en ny sjanse.

– Denne oppførselen har jeg lagt bak meg, sa han på en pressekonferansen.

Hans kone Huma Abedin stilte også opp på pressekonferansen. Hun sa at hun hadde tilgitt sin mann og ba pressen respektere deres privatliv.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ber Weiner trekke seg

New York Times ber nå på lederplass Weiner om å trekke seg som kandidat til borgermestervalget.

Den innflytelsesrike avisen skriver at «Mr. Weiner bør ta sine ekteskapsproblemer og andre personlige tilbøyeligheter bort fra det offentlige liv, bort fra kameraene, bort fra internett og ut av kampen om å bli borgermester i New York City».

Avisen skriver at den har medfølelse for hans kone, men kaller Weiners beslutning om ikke å trekke seg for arrogant.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Comeback etter sexskandale

Anthony Weiner er den andre New York-politikeren som prøver å gjøre comeback i år etter å ha måttet gå av etter en sexskandale.

For to uker siden offentliggjorde tidligere New York-guvernør Eliot Spitzer sitt kandidatur til posten som finansminister i New York City.

Spitzer måtte gå av som guvernør i 2008 etter at det ble avslørt at han hadde besøkt prostituerte.

Anthony Weiner trakk seg torsdag kveld fra Kongressen i USA. Under pressekonferansen han ble forstyrret av en høylytt komiker.

Anthony Weiner ble forstyrret av en høylytt komiker under pressekonferansen da han for to år siden trakk seg fra Kongressen i USA.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt