Varsler angrep på Paypal og Facebook

Sinte dataaktivster vil ha blod etter at Wikileaks blir erklært uønsket av den ene nettgiganten etter den andre.

Paypal

Nettbetalingsstedet Paypal er blant nettstedene som hackere ønsker å tvinge i kne.

Foto: KAREN BLEIER / Afp

Nettanarkister har i ettermiddag varslet at de vil gå til angrep på flere av nettstedene som ikke vil ha noe med Wikileaks å gjøre.

Et varslet angrep på Amazon.com, som ikke ville være vert for Wikileaks sine servere, har ikke vært noen suksess i ettermiddag. Årsaken skal være at aktivistene ikke hadde kraftig nok ammunisjon til å tvinge nettstedet i kne.

«Vi kan ikke angripe Amazon nå. Formålet var å gjøre det, men vi har ikke nok ressurser til det», heter det i Twitter-meldingen fra Anonymous Operations, som er en organisert gruppe som kjemper for et fritt og åpent nett.

Vil angripe Facebook

Nå er det nettbetalingsstedet Paypal som skal tas, melder Sky News. Årsaken er at Paypal ikke vil formidle pengebidrag til Wikileaks .

Også tidligere denne uka ble Paypal angrepet. Også Mastercard og Visa har blitt angrepet av Wikileaks-sympatisører tidligere denne uka. Det samme gjelder nettsidene til svenske påtalemyndigheter, som har siktet Julian Assange for voldtekt og seksuell trakassering.

En talsperson sier til Sky News at Facebook kan bli neste mål etter at nettsamfunnet fratok aktivistene mulighet til å kommunisere med hverandre i sine Facebook-grupper. Også Twitter står på «dødslisten».

Metoden som brukes av aktivistene er et såkalt DDoS-angrep, som går ut på at at et nettsted blir nedrent av forespørsler. Når en rekke personer går sammen om å kjøre et eget program som er bygget spesielt for å sende enorme mengder forespørsler, går ikke ting bare tregt. Det stopper helt opp, skriver NRK Beta.

Les mer om Operation Payback hos NRK Beta

SISTE NYTT

Siste nytt