NRK Meny
Normal

– Vi mener dette var forsøk på terror

Det Hvite Hus øker terrorberedskapen på flyreiser.

Terrorforsøk på fly

SIKRER FLYET: Sikkerhetsstyrker omringet flyet etter at det hadde landet.

Foto: ABC News via APTN / Scanpix/AP

Den nigerianske studenten Abdul Farouk Abdulmutallab ble sterkt forbrent etter at han forsøkte å antenne det som beskrives som en sofistikert eksplosiv innretning ombord på et Northwest Airlines fly som skulle fly fra Amsterdam til Detroit.

– Vi mener det var et terrorforsøk, sier en talsmann for Det Hvite Hus til nyhetsbyrået AFP.

Begynte å brenne

Abdulmutallab skal selv har forklart at han brukte en sprøyte med kjemikalier for å antenne eksplosiver som var tapet til hans eget ben.

Ifølge passasjerer på flyet resulterte dette i et puff.

– Etter noen sekunder kom det et lysblaff, som en flamme, også var det brann. Da var det nesten som om en panikk bredde om seg. Alle løp til mannen som brant med vann, tepper og et brannslukningsapperat, forteller Syed Jafry som satt tre seterader bak nigerianeren.

En mann som satt bak Jafry skal, sammen med personalet på flyet, ha fått isolert mannen fra de andre passasjerene fremme i flyet.

– En mann låste hodet hans fast i armene og dro ham fremover i flyet med buksene på anklene. Jeg hørte at buksene skal ha vært i flammer, sa Zina Saiga, en av de andre passasjerene.

Dette skal ha gått så fort at mange av passasjerene i de andre seksjonene av flyet ikke engang merket noe til opptrinnet.

Øket beredskap

President Barack Obama, som for tiden er på ferie i hjemstaten Hawaii, ble informert om hendelsen kort tid etter at flyet var brakt i sikkerhet.

Han bestemte umiddelbart at sikkerhetskontrollen på samtlige flyplasser i USA skulle økes.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt