Trakk seg i Gaza-protest

En statssekretær i det britiske utenriksdepartementet har sagt opp i protest mot regjeringens politikk i Gaza.

Sayeeda Warsi

Baronesse Sayeeda Warsi på vei inn i statsministerboligen 10 Downing Street i august i fjor.

Foto: Suzanne Plunkett / Reuters

Baronesse Sayeeda Hussain Warsi, som tilhører det konservative paritet, annonserte via Twitter at hun trekker seg.

«Det er med beklagelse at jeg i morges har skrevet til statsministeren og tilbudt meg å si opp. Jeg kan ikke lenger støtte regjeringens Gaza-politikk».

Slik formulerte Lady Warsi som er underminister eller statssekretær i det britiske utenriksdepartementet sin oppsigelse i morges.

Laster Twitter-innhold

Første kvinnelige muslim

Baronesse Sayeeda Warsi

Baronesse Sayeeda Warsi på vei til sitt første statsråd i 2010 da hun var den første kvinnelige muslim i en britisk regjering.

Foto: Leon Neal / AFP

Hun har vært del av regjeringen siden høsten 2012, og var før dette en av viseformennene i det konservative partiet.

Warsi var den første kvinnelige muslim til å bli regjeringsmedlem i Storbritannia, og kommer fra en pakistansk innvandrerfamilie. Warsi er selv født og oppvokst på britisk jord.

Dette er ikke først gang hun har uttalt seg om Gaza-konflikten. For om lag to uker siden, 21. juli, skrev hun følgende via sin Twitter-konto:

«Drapene på uskyldige sivile må stanse. Behov for umiddelbar våpenhvile i Gaza. Behov for lederskap på begge sider for å få slutt på lidelsene».

Tre dager senere skrev hun «Kan folk slutte å forsøke å rettferdiggjøre drapene på barn. Uansett vår politikk i området, kan det aldri blir rettferdiggjøring, kun anger.»

Flere parlamentsmedlemmer i det konservative partiet har bedt statsminister David Cameron om en tøffere politikk overfor Israel.

Les hele Sayeeda Warsis avskjedsbrev:

Sayeeda Warsis avskjedsbrev
Foto: Faksimile

SISTE NYTT

Siste nytt