Syrias utenriksminister: – Vi har aldri brukt kjemiske våpen

Den syriske utenriksministeren nekter for at regimet har brukt kjemiske våpen, og fordømmer kjemiske våpen.

Syrias utenriksminister nekter å ha brukt kjemiske våpen

SE VIDEO: Syrias utenriksminister Walid Muallem.

Syrias utenriksministerWalid Muallem understreker at de fordømmer bruk av kjemiske våpen, og at de ikke brukte kjemiske våpen i angrepet som drepte flere titalls mennesker i den syriske småbyen Khan Sheikhoun nordøst i Syria.

Leger uten grenser har undersøkt ofrene og funnet tegn på at de er utsatt for nervegifter som sarin- og klorgass.

– Har aldri brukt kjemiske våpen

Muallem påpeker at rapportene som har kommet om angrepet i Khan Sheikhoun er at det fant sted tirsdag morgen rundt klokken 06.

– Og vårt første luftangrep mot Khan Sheikhoun på tirsdag ble utført klokken 11.30 og det traff et våpenlager som tilhørte Nusrafronten, sier han.

Han hevder våpenlageret inneholdt kjemiske våpen og at det ikke stammer fra det syriske luftangrepet. FNs spesialutsending til Syria mener derimot at det kjemiske angrepet kom fra luften.

– Vårt militære har aldri brukt kjemiske våpen, og kommer aldri til å gjøre det, verken mot terrorister eller sivile, sier Walid Muallem.

Han mener anklagene er framsatt av land som er kjent for deres fiendtlige holdning mot Syria og at Israel er de som har mest å tjene på bildet som er forsøkt skapt av angrepet.

Skeptisk til gransking

På spørsmål om Syria vil tillate en internasjonal etterforskning av gassangrepene, svarer Muallem at tidligere erfaringer med dette ikke har vært oppløftende.

Samtidig som Muallem holdt pressekonferanse, kommenterte Russland angrepene.

Kreml sier, ifølge Reuters, at konklusjonene fra USA om angrepet ikke er basert på objektive fakta, og at det som skjedde i Idlib var en «grusom forbrytelse».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt