Hopp til innhold

Suspendert britisk politiker funnet død

Politikeren Carl Sargeant (49) trakk seg fra vervet som minister i Wales og ble suspendert fra sitt eget parti, etter beskyldninger om upassende oppførsel. I dag ble han funnet død.

Carl Sargeant

NEKTET: Den britiske politikeren Carl Sargeant skal ha stått overfor en granskning i sitt eget parti Labour knyttet til flere påståtte hendelser med dårlig oppførsel mot kvinner, uten at detaljene i anklagene var kjent. Selv avviste han anklagene.

Foto: National Assembly For Wales / Cynulliad Cymru / Creative commons

Tirsdag bekreftet politiet i Wales at de ble utkalt til en adresse tirsdag der de fant Carl Sargeant død.

Sargeant etterlater seg ei kone og to barn.

– Politiet i North Wales behandler ikke dødsfallet som mistenkelig, sier leder Mark Pierce til BBC.

Fram til i forrige uke var Sargeant minister i det lokale parlamentet i Wales for arbeiderpartiet Labour før han ble suspendert.

Nektet for anklagene

Sargeant skal ha stått overfor en granskning i sitt eget parti knyttet til flere påståtte hendelser med dårlig oppførsel mot kvinner, uten at detaljene i anklagene var kjent.

Ifølge den walisiske førsteministeren Carwyn Jones var Sargeant under etterforskning for «en rekke tilfeller» etter at kvinner stod fram med anklager mot ham, skriver the Telegraph.

Saken kommer i kjølvannet av skandalen som er rullet opp med anklager om seksuell trakassering i flere britiske partier.

Selv uttalte Sargeant i en personlig melding på Twitter at han var «sjokkert og fortvilet» over anklagene om hans personlige oppførsel, men at han så frem til å «komme tilbake i parlamentet når hans navn var renvasket».

I samme uttalelse skrev politikeren at han hadde bedt generalsekretæren i det walisiske arbeiderpartiet om at de satte i gang en uavhengig undersøkelse av påstandene.

Laster Twitter-innhold

Labour-leder Jeremy Corbyn sier dødsfallet var «dypt sjokkerende nyheter».

Laster Twitter-innhold

Den walisiske førsteministeren Carwyn Jones sier Carl var en venn og kollega som kjempet utrettelig for dem han representerte, både som minister og som lokalpolitiker.

SISTE NYTT

Siste nytt