Østerrike med nazi-beskyldninger mot Ungarn

Østerrikes statsminister sammenligner flyktningpolitikken til Ungarns statsminister Viktor Orban med nazistenes deportasjoner av jøder under annen verdenskrig.

Viktor Orban
Foto: THIERRY CHARLIER / Afp

– Å stappe flyktninger inn i tog og kjøre dem til helt andre steder enn de tror de skal, minner om de mørkeste kapitlene i vårt kontinents historie, sier statsminister Werner Faymann i et intervju med det tyske magasinet Der Spiegel.

Titusenvis av flyktninger og migranter, de fleste fra Syria, Afghanistan og Irak, strømmer nå gjennom Europa. Mange har Tyskland og Sverige som mål, men må gjennom blant annet Ungarn for å komme dit. Men mange kommer ikke lenger en ungarske flyktningleire, der de må vente lenge på å få registret seg.

Forholdene i leirene forverres for hver dag som går ettersom stadig flere flyktninger blir send dit. Og kritikken mot Ungarns håndtering av flyktningstrømmen, er krass.

Ungarns utenriksminister Peter Szijjarto avviser kritikken fra Faymann og kaller den en løgnkampanje. En slik uttalelse er særdeles uverdig fra en europeisk regjeringsleder i det 21. århundre, sier han.

SISTE NYTT

Siste nytt