NRK Meny
Normal

Rakett fra Syria traff israelskokkuperte Golanhøydene

En rakett skutt fra Syria skal ha truffet den israelskokkuperte Golanhøydene.

Golanhøyden

Her samlet israelske soldater seg på den israelskokkuperte Golanhøydene 22. juni etter at en israelsk araber ble drept i et angrep fra Syria.

Foto: MENAHEM KAHANA / Afp

Nyhetsbyrået AFP melder at en rakett fra Syria skal ha truffet Golanhøydene.

Ifølge The Times of Israel skal raketten ha utløst en brann, men den skal ha truffet et åpent område og ingen personer er meldt skadd eller drept.

– Antakelsen er at dette ikke var en feiltakelse, sier en talsmann for det israelske militæret til AFP, men det var ingen meldinger om at Israel ville svare med motangrep.

Golanhøydene har vært okkupert av Israel siden 1967, og er ikke anerkjent som Israels av det internasjonale samfunnet.

Forrige måned ble en israelsk araber drept på grensen mellom Syria og Israel av det som kan ha vært en rakett, bombekaster eller eksplosiv. Israel svarte med å angripe flere militære mål i Syria.

Det har vært mange episoder langs grensa siden borgerkrigen i Syria brøt ut for tre år siden, men det er første gang noen er drept på israelsk side. I de fleste tilfellene dreier det seg trolig om streifskudd.

Søndagens rakett fra Syria er den første siden Israels operasjon Protective Edge, som har kostet 166 palestinere livet, startet tirsdag forrige uke.

Men raketter har blitt skutt fra Libanon mot nord i Israel fredag og lørdag, uten at noen har mistet livet. Militæret mistenker at små palestinske grupper i Libanon står bak, der omkring en halv million palestinske flyktninger befinner seg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt