NRK Meny
Normal

Palestinere mot israelsk politi

Arabisk israelske motdemonstranter støtte sammen med politiet da sterkt høyreorienterte jøder marsjerte i den israelsk-arabiske byen Umm al-Fahm nord i Israel.

En arabisk israeler protesterer i Umm al-Fahm
Foto: JACK GUEZ / Afp

Da gruppen på rundt 20 jødiske aktivister kom til byen, begynte lokale ungdommer å kaste stein mot de store politistyrkene som hadde møtt opp for å beskytte de høyreradikale jødene. Palestinerne tente også på bildekk og ropte slagord. Ti av dem ble arrestert.

- Befri Palestina, var blant motdemonstrantenes budskap, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Meir Kahane

Den jødiske marsjen falt sammen med 20-årsdagen for drapet på den omstridte rabbineren Meir Kahane i New York.

Han var kjent for sine ytterliggående standpunkter, og kalte arabere for hunder. Dessuten forlangte han at alle arabere skulle kastes ut av Israel.

Arrangørene av marsjen sa at de marsjerte for kravet om et forbud mot den radikale organisasjonen Islamic Movement, som den omstridte Sheikh Raed Salah leder. Organisasjonen har sitt hovedkvarter i byen.

Islamic Movement

- The Islamic Movement er en del av den internasjonale Jihad-bevegelsen med bånd til Hamas og Islamsk Jihad, sa knessetrepresentanten Michael Ben Ari som var med på marsjen.

Det har lenge vært strid om demonstrasjonen, og arrangørene har vært gjennom flere rettssaker før israelsk høyesterett ga et endelig klarsignal tidligere i måneden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt