Hopp til innhold

Norsk kvinne drept i Nigeria-bombe

Minst 18 personer ble drept da en bombe eksploderte i FN-kontorene i Nigerias hovedstad Abuja, ifølge helsepersonell. En norsk kvinne er blant de drepte.

APTOPIX Nigeria-Explosion

En skadet mann bæres ut av den utbombede FN-bygningen.

Foto: Ap

– Det er med dyp sorg vi har mottatt melding om at en norsk FN-ansatt er blant de drepte, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Tykk svart røyk veltet fredag ut av bygningen etter et bombeangrep mot FN-kontorene, meldte Aftenposten tidligere i dag.

Det kom først meldinger om at den norske juristen Ingrid Midtgaard (30) var hardt skadd i angrepet, men ved 17-tiden norsk tid opplyste lokalt politi at hun ble drept.

– Hun hadde vært i Nigeria i nesten ett år og skulle hjem. Hun arbeidet i et departement som allerede er hardt rammet av terrorangrepet i Oslo 22. juli, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Midtgaard var på utlån fra Justisdepartementet og jobbet som juniorekspert på et FN-kontor som arbeidet mot narkotikakriminalitet i landet.

– Fullstendig uakseptabelt

Politiet ville ikke umiddelbart si noe om årsaken til eksplosjonen, men det nigerianske nettstedet Sahara Reporters meldte raskt at en bombe hadde eksplodert og at flere mennesker var drept.

Kort tid senere uttalte talskvinne for FN i Genève, Alessandra Vellucci, at hun hadde fått bekreftet fra FN i Lagos at det dreide seg om en bombeeksplosjon.

Nigeria-Explosion
Foto: Ap

– Slike voldshandlinger er fullstendig uakseptable og Norge fordømmer all bruk av terror. De ansvarlige må stilles til ansvar, sier Støre.

– Det er særlig urovekkende at det er FN – som jobber for fred og utvikling - som rammes. Vi føler med både FN og Nigerias folk og myndigheter, sier utenriksministeren.

Han sier at tankene hans går til de pårørende som er rammet av angrepet.

Selvmordsangrep

Et øyenvitne sier til nettstedet at en bil med sprengstoff ble kjørt inn i bygningen, som deretter raste delvis sammen.

Også en lokal avis melder at det dreier seg om et selvmordsangrep, og at det er minst 20 sårede eller døde.

FN-kontorene ligger i Garki-området, i nærheten av flere utenlandske ambassader.
Ambulanser kjørte til og fra bygningen, men det er uvisst hvor mange som er skadd eller drept, ifølge politiet.

– Det har vært en eksplosjon ved FN-kontorene. Våre menn har dratt dit, men vi har ikke detaljene ennå, sa talsmann for politiet Yemi Ajayi.

I juni ble politihovedkvarteret i Abuja rammet av en kraftig bilbombe. Da varslet en ytterliggående islamistisk gruppe at den sto bak.

SISTE NYTT

Siste nytt