NRK Meny
Normal

USA: Ni-åring drepte instruktør med Uzi i skyteulykke

Skyteinstruktøren skulle lære ni-åringen å skyte med en Uzi maskinpistol da ulykken skjedde.

Uzi og ulykkesbilde

Innfelt et bilde fra en video offentliggjort av Mohave County Sheriff's Office av ni-åringen og instruktøren like før den fatale ulykken. På det store bildet sees en Uzi maskinpistol, våpenet som ble brukt i ulykken.

Foto: Lise Åserud / Mohave County Sheriff's Office / SCANPIX

Den 39 år gamle våpeninstruktøren Charles Vacca instruerte ni-åringen i våpenbruk på skytebanen Last Stop i White Hills i den amerikanske delstaten Arizona mandag morgen.

Etterforskere sier at da hun trykket på avtrekkeren, førte rekylen til at våpenet spratt opp over hodet hennes, sier etterforskere til NBC News.

Hun fyrte av en serie skudd og et av dem traff Vacca. Han ble fløyet til University Medical Center i Las Vegas, der han ble erklært død.

Politiet har ikke offentliggjort navnet på jenta eller hennes foreldre.

Offentliggjort video av ulykken.

Mohave County Sheriff's Office har offentliggjort en video av ulykken, der bildene stopper rett før Vacca blir drept.

Videoen viser hvordan instruktøren lener seg over den lille vevre ni-åringen som er kledd i grå T-skjorte og rosa shorts.

Han viser henne hvordan hun skal skyte, og hun fyrer av et enkelt skudd mot blinken.

Deretter skrur han våpenet over på auto og instruerer han barnet til å skyte på nytt, men da får rekylen ni-åringen til å miste kontrollen over våpenet og hun fyrer av en rekke skudd.

Videoen stoppes på det punktet, men en av kulene traff Vacca.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Skyteulykke i USA

Videoen er offentliggjort av Mohave County Sheriff's Office og stopper like før den fatale ulykken.

8-åringer får skyte

Sam Scarmardo er eieren av skytebanen Last Stop, der ulykken skjedde

Du kan ikke gi en ni-åring en Uzi og forvente at hun kan kontrollere den.

Ronald Scott / Ap

Han sier at det er vanlig praksis på de fleste skytebaner at barn fra åtte år og oppover får skyte på banen mens foreldrene passer på.

Scarmardo sier at det ikke har vært noen lignende ulykker i de over ti årene skytebanen har vært åpen.

– Jeg ber alle om å be for Charlie og for klienten, hun kommer til å få en vanskelig tid, sier Sam Scarmardo.

Ronald Scott, en våpenekspert i Phoenix i Arizona, sier at de fleste instruktører har hendene sine på våpenet når barn skyter med så kraftige våpen.

– Du kan ikke gi en ni-åring en Uzi og forvente at hun kan kontrollere den, sier Scott til nyhetsbyrået Ap.

nettsiden sin reklamerer Last Stop for et bredt utvalg forlystelser. Kald øl, paintball og skyting med maskingevær er noen av tilbudene.

På sin Facebook-side går er Last Stop enda mer entusiastisk og skriver:

«For en måte tilbringe en ettermiddag!!! Ingen ting er som å være omringet av venner og gode vibber!!! Sitt ned og ta en iskald drink og vår Verdensberømte Bacon Cheeseburger etter å ha skutt noen runder på skytebanen!!! For en fantastisk dag tilbrakt på Arizona Last Stop!»

Videre skriver skytebanen som ligger en times kjøring fra Las Vegas at «Vi skiller oss fra alle andre Las Vegas-skytebaner med vår unike "Desert Storm"-atmosfære og bunkere i militærstil».

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nettsiden til Last Stop

Nettsiden til Last Stop reklamerer for et bredt utvalg forlystelser, blant annet muligheten til å skyte med maskingevær.

Foto: Faksimile

Mange skyteulykker med barn

Tragedien i USA er av mange der barn ved uhell tar liv med skytevåpen.

To organisasjoner som arbeider for strenger våpenlover, «Everytown» og «Moms Demand Action for Gun Sense in America» gikk gjennom rapporter om våpenuhell med dødelig utfall der barn var innblandet i ett år fra 15. desember 2012 til 14. desember 2013.

Rapporten Innoncents Lost viser at i løpet av det året den dekker ble over 100 barn drept i skyteulykker. I 73 prosent av tilfellene var det et annet barn som trakk i avtrekkeren.

Tall i rapporten viser at rundt en tredel av alle amerikanske barn bor i hjem med skytevåpen. Av disse barna bor 43 prosent i hjem der minst ett våpen ikke er lagret forsvarlig.

I rene tall bor 1,7 millioner amerikanske barn i hjem der det finnes ladde skytevåpen som ikke er lagret på en sikker måte.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt