NRK Meny
Normal

Ingen store ødeleggelser fra Haiyan i Vietnam

De store ødeleggelsene uteble da tyfonen Haiyan nådde Vietnam natt til mandag. Vindstyrken har avtatt, og er ventet å være enda svakere når tyfonen når det sørlige Kina senere mandag.

Vietnam Tyfon

Det er kun meldt om mindre skader etter tyfonen Haiyan i Vietnam. Her slår vinden inn mot kystbyen Ha Long city.

Foto: Vietnam News Agency / Afp

Innen Haiyan nådde Vietnam hadde den svekket seg såpass at den var definert som en kategori 1-tyfon, på en skala fra 1 til 5, der 5 er verst.

Flere hundre tusen vietnamesere var evakuert i forkant av at tyfonen nådde kysten, men det har foreløpig ikke kommet meldinger om skadde eller omkomne, ifølge nyhetsbyrået Ap.

Det er kun meldt om mindre materielle skader i form av veltede tre og ødelagte hustak.

Tre døde i Kina

Minst tre mistet livet, og 39.000 ble evakuert da tyfonen, som nå er nedgradert til en tropisk storm, traff land i den sørlige kinesiske øyprovinsen Hainan mandag. Tyfonen Haiyan rammet totalt 480.000 innbyggere i provinsen.

I tillegg til de tre som er rapportert omkommet, er et mannskap på sju personer på en kinesisk lastebåt savnet etter uværet.

Da den dødelige tyfonen for tre dager siden slo inn over Filippinene hadde den en styrke på over 300 kilometer i timen i kastene, mens den var nede i 120 kilometer i timen da den nådde Vietnam, ifølge NTB.

Det er ventet at den tropiske stormen vil føre med seg kraftige regnbyger over provinsene Guangxi og Hunan i Kina mandag,

Fiskere i Guangxi-provinsen er blitt rådet å holde seg på land.

Vanskelig hjelpearbeid

På Filippinene sliter man fortsatt med å nå fram med hjelpearbeid til de hardest rammede områdene etter tyfonen.

Store deler av infrastrukturen er satt helt ut av spill, og blokkerte veier og raserte flyplasser gjør det vanskelig å nå fram med telt, vann og medisiner.

Myndighetene anslår at over 10.000 personer er døde i de voldsomme ødeleggelsene etter tyfonen.

Disse tallene er ikke bekreftet, og ifølge lokale tjenestemenn kan de godt komme til å øke ytterligere.

Utenriksdepartementet sier mandag til NRK at de følger opp flere bekymringsmeldinger som gjelder nordmenn etter tyfonen på Filippinene. Flere skal ha blitt sjekket, så langt uten resultat.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt